Μεγάλη Βρετανία: Χείρα (εμπορικής) φιλίας προς τη Ρωσία

Μεγάλη Βρετανία: Χείρα (εμπορικής) φιλίας προς τη Ρωσία

153
Μεγάλη Βρετανία: Χείρα (εμπορικής) φιλίας προς τη Ρωσία

Η ρωσική κυβέρνηση έχει ενημερωθεί για την εισαγωγή του νέου συστήματος δασμών του Ηνωμένου Βασιλείου (UKGT), δήλωσε η βρετανική πρεσβεία στη Ρωσία στο κανάλι Telegram.

Όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο Tass, η ανακοίνωση της βρετανικής πρεσβείας αναφέρει ότι «νέοι τελωνειακοί κανόνες θα ισχύουν για εμπορεύματα που εξάγονται από χώρες που δεν έχουν υπογράψει προτιμησιακές εμπορικές συμφωνίες με το Ηνωμένο Βασίλειο, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας. Ενημερώσαμε τη ρωσική κυβέρνηση σχετικά με την εισαγωγή του νέου συστήματος».

Οι δασμοί που επιβάλλει το Ηνωμένο Βασίλειο αποσκοπούν στο να παρέχουν απλούστερο και ευνοϊκότερο καθεστώς στις εμπορικές συναλλαγές, σε σύγκριση με τους αντίστοιχους δασμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Θα απλοποιηθεί η διαδικασία εξαγωγής αγαθών στο Ηνωμένο Βασίλειο για ρωσικές εταιρείες και θα καταστεί δυνατή η μείωση του κόστους», δήλωσε η διπλωματική αποστολή. Το νέο σύστημα δασμών αναμένεται να τεθεί σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου 2021.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.