ΗΠΑ-Κίνα: Επανέναρξη εμπορίου αιθανόλης

ΗΠΑ-Κίνα: Επανέναρξη εμπορίου αιθανόλης

91
ΗΠΑ-Κίνα: Επανέναρξη εμπορίου αιθανόλης

Σύμφωνα με το Reuters, φορτίο αιθανόλης αναμένεται να καταφτάσει στην Κίνα από τις ΗΠΑ, σηματοδοτώντας την πρώτη τέτοια εμπορική συναλλαγή μεταξύ των δύο χωρών μετά την εμπορική συμφωνία τους. Η αγορά έχει πλέον τις κεραίες της ανοικτές λόγω της κατάργησης των δασμών της Κίνας σε εισαγωγές 696 αμερικανικών προϊόντων, μεταξύ των οποίων και η αιθανόλη.

Σύμφωνα με κύκλους της αγοράς που επικαλείται το Reuters, το oil tanker «SC Chongqing», που μεταφέρει το φορτίο αιθανόλης, αναμένεται να φτάσει στην Κίνα, και συγκεκριμένα στην επαρχία Nanjing, την Παρασκευή 22 Μαΐου. Πιθανολογείται ότι το φορτίο αιθανόλης αγοράστηκε από τις ΗΠΑ το προηγούμενο διάστημα και πωλήθηκε εκ νέου σε εμπόρους της Κίνας.

Άλλοι κύκλοι της αγοράς εκτιμούν ότι το φορτίο έχει αγοραστεί κατόπιν συναλλαγής Κινέζου εισαγωγέα με Σαουδάραβα πωλητή σε χαμηλή τιμή. Σύμφωνα με δηλώσεις Κινέζων εμπόρων, η εισαγωγή αιθανόλης από το εξωτερικό είναι πολύ ελκυστική, ιδιαίτερα αφού οι τιμές του βιοκαυσίμου στη βορειοανατολική Ασία έχουν αυξηθεί αρκετά.

Φωτό: WikiImages/Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.