Ο πρώτος ανεφοδιασμός LNG ship-to-ship στη Γαλλία

Ο πρώτος ανεφοδιασμός LNG ship-to-ship στη Γαλλία

161
Ο πρώτος ανεφοδιασμός LNG ship-to-ship στη Γαλλία

Την Πέμπτη 14 Μαΐου πραγματοποιήθηκε στο λιμάνι FOS της Μασσαλίας ο πρώτος ανεφοδιασμός LNG ship-to-ship στη Γαλλία. Ένα από τα πρώτα κρουαζιερόπλοια με μηχανή καυσίμου LNG, το «Costa Smeralda», το οποίο διαχειρίζεται η Costa Cruises του Carnival Group, αγκυροβόλησε στο λιμάνι FOS της Μασσαλίας, αναμένοντας ανεφοδιασμό καυσίμου LNG.

Η Shell, σε συνεργασία με την Carnival, ανεφοδίασε το πλοίο με LNG, χρησιμοποιώντας το «Coral Methane», ένα από τα πλοία ανεφοδιασμού της. Ο ανεφοδιασμός συνεχίστηκε όλη τη νύχτα και το «Coral Methane» αποχώρησε την επόμενη ημέρα.

«Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για την επιτυχή και ασφαλή διεξαγωγή του ανεφοδιασμού», δήλωσε ο Amaury de Maupeou, διοικητής της λιμενικής αρχής του FOS της Μασσαλίας. «Χρειάστηκαν μελέτες, οδηγίες και συνεργασία μεταξύ πολλών παικτών στις διαδικασίες, πάντα με βάση τα ευρωπαϊκά και διεθνή στάνταρ».

Ο γενικός διευθυντής της Shell Global Downstream LNG, Tahir Faruqui, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το ότι η Shell διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στις υπηρεσίες ανεφοδιασμού με LNG προς τους πελάτες της διαχειριστές πλοίων.

O όμιλος Carnival είναι o πρώτος στον τομέα της κρουαζιέρας που επένδυσε σε καύσιμο LNG και συνεχίζει να εξασφαλίζει τα υψηλότερα περιβαλλοντικά στάνταρ για ένα πιο βιώσιμο μέλλον της βιομηχανίας, σύμφωνα με τον κ. Faruqui.

Φωτό: www.marseille-port.fr

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.