Ναυπηγεία: Οι συγχωνεύσεις έρχονται και στην Ευρώπη

Ναυπηγεία: Οι συγχωνεύσεις έρχονται και στην Ευρώπη

195
Ναυπηγεία: Οι συγχωνεύσεις έρχονται και στην Ευρώπη

Μετά από εκτεταμένες διαπραγματεύσεις με τη γερμανική κυβέρνηση, τα ναυπηγεία Lürssen και German Naval Yards Kiel (GNYK) προχωρούν σε ένα joint venture κυρίως για τις δραστηριότητές τους που αφορούν τη ναυπήγηση πολεμικών πλοίων. Σκοπός της συνεργασίας είναι η ανάπτυξη της ναυπηγικής βιομηχανίας στη χώρα και η ενίσχυση της αποδοτικότητας και της βιωσιμότητας των υπηρεσιών που σχετίζονται με τον σχεδιασμό πλοίων.

Όσον αφορά την ενοποίηση των δραστηριοτήτων των δύο ναυπηγείων, εκκρεμούν οι εγκρίσεις από τις αρμόδιες αρχές ελέγχου εξαγορών και συγχωνεύσεων. Σύμφωνα με την GNYK, η συνεργασία των δύο μερών έρχεται σε μια εποχή κατά την οποία η γερμανική κυβέρνηση προσβλέπει στη δημιουργία ενός ναυπηγικού cluster αποδοτικού και ανταγωνιστικού σε όρους κόστους. Συνεπώς η ενδυνάμωση της εγχώριας βιομηχανίας μέσω αυτής της σύμπραξης πληροί τις προϋποθέσεις προκειμένου αυτή να πρωταγωνιστήσει σε διεθνές επίπεδο.

Ο Friedrich Lürssen, επικεφαλής του Lürssen Group, σημείωσε ότι το εν λόγω consolidation έχει στρατηγική αξία και θα ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα των συγκεκριμένων ναυπηγείων.

Φωτό: Focke Strangmann/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.