Ηλεκτρικά ποταμόπλοια στην Κίνα

Ηλεκτρικά ποταμόπλοια στην Κίνα

174
Ηλεκτρικά ποταμόπλοια στην Κίνα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η δοκιμή ηλεκτρικού πλοίου μεταφορικής ικανότητας 1.000 μετρικών τόνων φορτίου στα νερά του ποταμού Γιανγκτσέ στο Τσανγκζού της Κίνας.

Με την ονομασία «Zhongtiandianyun 001», το πλοίο τροφοδοτείται από μπαταρία λιθίου, η οποία παρέχει ισχύ 1.458 kWh, ισοδύναμη με εκείνη 40 ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Το εν λόγω πλοίο μπορεί να εξοικονομήσει πάνω από 20 μετρικούς

τόνους ντίζελ, πραγματοποιώντας 150 ταξίδια ετησίως, σύμφωνα με το State Grid, το οποίο συμμετείχε στον σχεδιασμό του πλοίου.

Το «Zhongtiandianyun 001» έχει τη δυνατότητα να πραγματοποιεί πλόες έως και 50 χλμ. με μία μόνο φόρτιση διάρκειας δυόμισι ωρών. Η εξέλιξη αυτή σηματοδοτεί τη σταδιακή μετάβαση των ποταμόπλοιων στον Γιανγκτσέ από παραδοσιακές μορφές ενέργειας που χρησιμοποιούν για την κίνησή τους σε καθαρότερες μορφές, όπως η ηλεκτρική ενέργεια.

Υψηλόβαθμα στελέχη του State Grid σημειώνουν ότι η επιτυχής δοκιμή του «Zhongtiandianyun 001» αποτελεί μια πολύ καλή αρχή για τη μεγαλύτερη χρήση ηλεκτρικών πλοίων για τις ποτάμιες πλεύσεις της Κίνας.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.