P&O Ferries: Στην πόρτα της εξόδου 1.100 εργαζόμενοι

P&O Ferries: Στην πόρτα της εξόδου 1.100 εργαζόμενοι

173
P&O Ferries: Στην πόρτα της εξόδου 1.100 εργαζόμενοι

Η P&O Ferries αναμένεται να περιορίσει σημαντικά το εργατικό δυναμικό της, καθώς ο κορονοϊός έχει πλήξει ανεπανόρθωτα τη ζήτηση για διά θαλάσσης μεταφορές επιβατών και εμπορευμάτων.

Τα στοιχεία της επιβατικής κίνησης της P&O Ferries είναι αποκαρδιωτικά, καθώς οι περιορισμοί στις μετακινήσεις έχουν «μπλοκάρει» τη δραστηριότητα της επιβατηγού ναυτιλίας στο σύνολό της. Η P&O Ferries επιχειρεί μεταξύ των πορθμείων του Ντόβερ και του Καλαί και μεταφέρει σημαντικό όγκο εμπορευμάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Σύμφωνα με ΜΜΕ του Ηνωμένου Βασιλείου, η εταιρεία, η οποία από πέρυσι έχει εξαγοραστεί από την DP World, θα προβεί σε απολύσεις 1.100 εργαζομένων (1/4 του εργατικού δυναμικού), ενώ άλλοι 1.400 έχουν βγει σε υποχρεωτική άδεια άνευ αποδοχών.

Υψηλόβαθμο στέλεχος της P&O Ferries δήλωσε ότι η εταιρεία, από την αρχή της κρίσης, εργάζεται από κοινού με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη για να περιοριστεί ο αντίκτυπος της δραστικής πτώσης της επιβατικής κίνησης λόγω του Covid-19.

Ο ίδιος σχολίασε ότι οι απολύσεις αυτές αποτελούν μέρος μιας προσπάθειας να καταστούν οι δραστηριότητες της P&O Ferries βιώσιμες.

Φωτό: Thibault Vandermersch/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.