ΔΝΤ: «Πολύ πιθανή» η προς τα κάτω αναθεώρηση της πρόβλεψης ανάπτυξης

ΔΝΤ: «Πολύ πιθανή» η προς τα κάτω αναθεώρηση της πρόβλεψης ανάπτυξης

96
ΔΝΤ: «Πολύ πιθανή» η προς τα κάτω αναθεώρηση της πρόβλεψης ανάπτυξης

Η διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, δήλωσε την Τρίτη 12 Μαΐου ότι το Ταμείο«πιθανότατα» θα αναθεωρήσει προς τα κάτω τις προβλέψεις σχετικά με την παγκόσμια ανάπτυξη, καθώς ο Covid-19 συνεχίζει να κλυδωνίζει τον πλανήτη, σύμφωνα με το πρακτορείο Νέα Κίνα.

Κατά τη διάρκεια μιας τηλε-εκδήλωσης, η Βουλγάρα επικεφαλής του Ταμείου είπε ότι τα δεδομένα που έρχονται από πολλές χώρες είναι χειρότερα από τις «ήδη απαισιόδοξες προβλέψεις» του ΔΝΤ.

Στα μέσα Απριλίου, το ΔΝΤ προέβλεψε σε έκθεσή του ότι η παγκόσμια οικονομία αναμένεται να συρρικνωθεί απότομα κατά 3% το 2020, ως αποτέλεσμα της πανδημίας, χαρακτηρίζοντάς την τη «χειρότερη ύφεση» μετά τη Μεγάλη Ύφεση τη δεκαετία του 1930. Η πρόβλεψη του Απριλίου ήταν αναθεωρημένη προς τα κάτω κατά 6,3 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με τον Ιανουάριο.

«Είναι πολύ πιθανό να παρουσιάσουμε μια ενημέρωση επί των προβλέψεών μας κάποια στιγμή τον Ιούνιο», δήλωσε η κ. Γκεοργκίεβα, όπου αναμένεται «ότι τα νέα θα είναι λίγο πιο άσχημα σχετικά με το πώς βλέπουμε το 2020».

Περισσότερες από 100 χώρες ζήτησαν από το ΔΝΤ χρηματοδότηση έκτακτης ανάγκης εν μέσω της πανδημίας του Covid-19.

Σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Gerry Rice, δήλωσε ότι η Εκτελεστική Επιτροπή ενέκρινε χρηματοδότηση έκτακτης ανάγκης για περίπου 50 χώρες συνολικού ύψους 18 δισ. δολαρίων από τις 6 Μαΐου.

Το ΔΝΤ κινείται «με άνευ προηγουμένου ταχύτητα, με έναν άνευ προηγουμένου τρόπο για να αντιμετωπίσει αυτή την άνευ προηγουμένου πρόκληση που αντιμετωπίζουμε όλοι», δήλωσε ο κ. Rice.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.