Στο νερό το μεγαλύτερο containership του κόσμου

Στο νερό το μεγαλύτερο containership του κόσμου

21542
Στο νερό το μεγαλύτερο containership του κόσμου

Καθελκύστηκε το μεγαλύτερο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στον κόσμο, το «HMM Algeciras», εν μέσω δύσκολων καιρών για τη ναυτιλιακή βιομηχανία.

Το χωρητικότητας 24.000 TEUs «έπεσε στο νερό» στο ναυπηγείο Okpo της Daewoo Shipbuilding and Marine Engineering (DSME) στο Geoje.

Το «HMM Algeciras», που πήρε το όνομά του από το λιμάνι της Ισπανίας, είναι το πρώτο από τα δώδεκα πλοία χωρητικότητας 24.000 TEUs που έχουν προγραμματιστεί να παραδοθούν έως τον Σεπτέμβριο του 2020. Με μήκος 400 μ., είναι μακρύτερο από το Empire State Building, σε οριζόντια διάταξη.

Η HMM υπέγραψε σύμβαση για τη ναυπήγηση mega-πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων με τρία ναυπηγεία, τα DSME, Hyundai Heavy Industries (HHI) και Samsung Heavy Industries (SHI).

Τα πλοία είναι εξοπλισμένα με scrubbers που αφαιρούν σωματίδια και επιβλαβή στοιχεία, όπως οξείδια του θείου και οξείδια του αζώτου. Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας, Moon Jae-in, δήλωσε: «Για μένα, είναι πολύ σημαντικό το ότι η HMM παραδίδει το πιο τεχνολογικά προηγμένο containership σε αυτή τη δύσκολη στιγμή. Ελπίζω ότι η HMM θα συνεχίσει να εξασφαλίζει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα μέσω του εθνικού νηολογίου της Κορέας».

Το πλοίο θα δραστηριοποιείται σε διαδρομές της Άπω Ανατολής προς την Ευρώπη που διασχίζουν τα Κινγκντάο, Πουσάν, Νίγκμπο, Σαγκάη, Γιαντιάν, Σουέζ, Ρότερνταμ, Αμβούργο, Αμβέρσα, Λονδίνο και Σιγκαπούρη.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.