Μega-παραγγελία, φιλί ζωής για τη ναυπηγική βιομηχανία

Μega-παραγγελία, φιλί ζωής για τη ναυπηγική βιομηχανία

4351
Μega-παραγγελία, φιλί ζωής για τη ναυπηγική βιομηχανία

Mega-παραγγελία για τη ναυπήγηση 12 δεξαμενόπλοιων διπλού καυσίμου εξασφάλισε ο κινεζικός ναυπηγικός γίγαντας China State Shipbuilding Corporation (CSSC).

Στην εν λόγω παραγγελία προέβη η Bank of Communications Financial Leasing (Bocomm Leasing), η οποία έχει ήδη συνάψει συμφωνία ναύλωσης με τη Shell. Πιο συγκεκριμένα, ο oil major θα ναυλώσει τα πλοία για επτά χρόνια όταν ολοκληρωθεί η παράδοσή τους το 2023.

Η επένδυση για τη ναυπήγηση των εν λόγω LR2 Tankers, χωρητικότητας 120.000 τόνων έκαστο, θα ανέλθει σε $657 εκατ. και έρχεται σε μια περίοδο εξαιρετικά δύσκολη για τη ναυπηγική βιομηχανία, καθώς η πανδημία έχει κατακρημνίσει τις παραγγελίες για νεότευκτα.

Η τελετή υπογραφής της συμφωνίας από τις China Shipbuilding Trading, Shanghai Waigaoqiao Shipbuilding, Guangzhou Shipyard International και Bank of Communications Financial Leasing πραγματοποιήθηκε απομακρυσμένα και ταυτόχρονα σε τρία διαφορετικά μέρη, λόγω των περιορισμών στις μετακινήσεις.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.