Ένεση δισεκατομμυρίων για την Air France-KLM

Ένεση δισεκατομμυρίων για την Air France-KLM

179
Ένεση δισεκατομμυρίων για την Air France-KLM

Ο γαλλο-ολλανδικός όμιλος αεροπορικών εταιρειών Air France-KLM κατάφερε να εξασφαλίσει 7 δισ. ευρώ από τη γαλλική κυβέρνηση. Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, τα 4 δισ. ευρώ θα δοθούν με τη μορφή δανείου στην εταιρεία από έξι διαφορετικές τράπεζες, στο οποίο εγγυητής θα είναι το γαλλικό κράτος. Τα υπόλοιπα 3 δισ. ευρώ θα παραχωρηθούν με τη μορφή απευθείας δανείου στους μετόχους από το γαλλικό κράτος. Το συγκεκριμένο σχέδιο χρηματοδότησης έχει οριστικοποιηθεί και αναμένει την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Τόσο η Air France όσο και η ολλανδική KLM έχουν προβεί στην καθήλωση του μεγαλύτερου μέρους των αεροσκαφών τους, όπως άλλωστε και οι περισσότερες αεροπορικές εταιρείες. Αυτό οδήγησε τον όμιλο στην αναζήτηση χρηματοδότησης, τόσο από τη Γαλλία όσο και από τις Κάτω Χώρες. Το σχέδιο χρηματοδότησης της εταιρείας από την ολλανδική κυβέρνηση βρίσκεται στο τελικό στάδιο και αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα το προσεχές διάστημα. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες από διεθνή ειδησεογραφικά μέσα, το ποσό αυτό θα κυμανθεί από 2 έως 4 δισ. ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι η συνολική χρηματοδότηση της εταιρείας μπορεί να ανέλθει συνολικά στα 11 δισ. ευρώ.

Ο όμιλος Air France-KLM επεξεργάζεται ήδη το σχέδιο μεταμόρφωσής του, για την προσαρμογή των δύο μεγάλων αεροπορικών εταιρειών στις νέες συνθήκες που έχει δημιουργήσει η άνευ προηγουμένου πανδημία. Το σχέδιο αναμένεται να ολοκληρωθεί τους επόμενους μήνες και θα περιλαμβάνει τους νέους οικονομικούς στόχους του ομίλου, αλλά και τις περιβαλλοντικές του δεσμεύσεις.

Φωτό: Rοbin Utrecht/AΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.