Νέο νοσοκομείο στο αεροδρόμιο Ατατούρκ

Νέο νοσοκομείο στο αεροδρόμιο Ατατούρκ

215
Νέο νοσοκομείο στο αεροδρόμιο Ατατούρκ

Η Τουρκία είναι μία από τις χώρες που έχουν χτυπηθεί ιδιαίτερα από τον νέο κορονοϊό, καθώς τα συνολικά κρούσματα που έχει αναφέρει την τοποθετούν ανάμεσα στις δέκα περισσότερο πληγείσες χώρες του πλανήτη, μαζί με τις ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία, Ιταλία κ.λπ. Μεταξύ των τουρκικών πόλεων που έχουν πληγεί από την πανδημία είναι και η Κωνσταντινούπολη.

Προκειμένου η Τουρκία να διαχειριστεί τον ολοένα αυξανόμενο αριθμό κρουσμάτων, η κυβέρνηση ανακοίνωσε την κατασκευή δύο νέων νοσοκομείων στην Κωνσταντινούπολη, αποκλειστικά για ασθενείς με Covid-19, χωρητικότητας 1.000 κλινών το καθένα. Το ένα νοσοκομείο θα βρίσκεται στην περιοχή Sancaktepe, στην ασιατική πλευρά της πόλης, και το άλλο θα χτιστεί στο κλειστό πλέον αεροδρόμιο Ατατούρκ. Το αεροδρόμιο Ατατούρκ, που αποτέλεσε για πολλά χρόνια τον κύριο αερολιμένα της Κωνσταντινούπολης, θεωρήθηκε κατάλληλο όσον αφορά την τοποθεσία του για την ανάπτυξη του νέου νοσοκομείου, λόγω της εγγύτητας στην πόλη και του διαθέσιμου χώρου του.

Τα δύο νέα νοσοκομεία, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, θα ολοκληρωθούν εντός 45 ημερών και αναμένεται να είναι έτοιμα περίπου στα μέσα Μαΐου.

Φωτό: Erdem Sahin/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.