Κίνδυνος «βραχυκύκλωσης» των ινδικών λιμένων

Κίνδυνος «βραχυκύκλωσης» των ινδικών λιμένων

373
Κίνδυνος «βραχυκύκλωσης» των ινδικών λιμένων

Η PSA International και διαχειριστές διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων της Ινδίας προειδοποιούν την κυβέρνηση της ασιατικής χώρας για ενδεχόμενη συμφόρηση στα ινδικά λιμάνια μετά την άρση των τελών για αποθήκευση containers εν μέσω πανδημίας.

Πιο συγκεκριμένα, το Υπουργείο Ναυτιλίας της Ινδίας ζήτησε από τα εγχώρια λιμάνια να παρέχουν χωρίς κόστος τις υπηρεσίες τους αποθήκευσης εμπορευματοκιβωτίων, προκειμένου να περιοριστούν οι μεγάλες επιπτώσεις τoυ Covid-19 στις εταιρείες logistics.

Σε επιστολή της PSA προς την κυβέρνηση σημειώνεται ότι οι εισαγωγείς δεν αναμένεται να μετακινήσουν τα εμπορευματοκιβώτιά τους από τα λιμάνια της χώρας μετά την απόφαση του υπουργείου, προσθέτοντας ότι αυτή η «ριψοκίνδυνη στρατηγική» μπορεί να πλήξει τους τερματικούς σταθμούς και την εφοδιαστική αλυσίδα στο σύνολό της.

«Υπάρχει κίνδυνος να ξεμείνουμε από διαθέσιμο χώρο, πρώτα για τις εξαγωγές και εν συνεχεία για όλο τον τερματικό σταθμό», τονίζεται χαρακτηριστικά στην επιστολή. Υπενθυμίζεται ότι η PSA διαχειρίζεται τέσσερις τερματικούς στην Ινδία, ενώ και η Maersk και η DP World διαχειρίζονται τερματικούς σταθμούς στη χώρα.

Φωτό: WikiImages/Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.