Τα λιμάνια ενάντια στον Covid-19 με νέες τεχνολογίες

Τα λιμάνια ενάντια στον Covid-19 με νέες τεχνολογίες

367
Τα λιμάνια ενάντια στον Covid-19 με νέες τεχνολογίες

H Λιμενική Αρχή της Αμβέρσας ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την εταιρεία τεχνολογίας Rombit, με στόχο τη μείωση της πιθανότητας μετάδοσης του κορονοϊού στον εργασιακό χώρο. Για τον λόγο αυτόν, η Rombit ανέπτυξε ένα καινοτόμο «έξυπνο» βραχιόλι, το Romware Covid Radius, το οποίο θα συμβάλει στη διατήρηση των κανόνων του social distancing αλλά και στην ιχνηλάτηση των επαφών σε περίπτωση κρούσματος.

Το «έξυπνο» βραχιόλι θα ειδοποιεί τους εργαζομένους ότι έρχονται κοντά ο ένας με τον άλλο, προκειμένου να τηρηθούν οι αποστάσεις ασφαλείας που επιτάσσει η κοινωνική αποστασιοποίηση που εφαρμόζεται. Ταυτόχρονα, στην περίπτωση που κάποιος νοσήσει από τον ιό, ένας εξουσιοδοτημένος υπάλληλος θα μπορεί να ενημερωθεί από την «έξυπνη» συσκευή για τους συναδέλφους που ήρθαν σε στενή επαφή με τον ασθενή, προκειμένου να ενημερωθούν και να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Η εταιρεία τονίζει ότι η προστασία των προσωπικών δεδομένων είναι εγγυημένη, καθώς η συσκευή δεν μεταβιβάζει δεδομένα σχετικά με την τοποθεσία ή άλλες ευαίσθητες πληροφορίες στον εργοδότη.

Η νέα συσκευή αποτελεί στην ουσία αναβάθμιση της ήδη υπάρχουσας «έξυπνης» συσκευής ασφαλείας Romware ONE. Το εν λόγω «έξυπνο» βραχιόλι είναι σχεδιασμένο για τη βελτιστοποίηση της ασφάλειας στο εργασιακό περιβάλλον, ανεξάρτητα από την παρούσα υγειονομική κρίση. Το Romware ONE χρησιμοποιείται ήδη από τους εργαζομένους του λιμένα της Αμβέρσας και γι’ αυτόν τον λόγο το λιμάνι θα είναι ο πρώτος εργασιακός χώρος όπου θα γίνει δοκιμή των νέων λειτουργιών του Romware Covid Radius.

Ο CEO  της Αρχής του Λιμένα της Αμβέρσας δήλωσε ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό να παραμείνει το λιμάνι σε λειτουργία και να διασφαλιστεί ότι οι υπάλληλοι μπορούν να συνεχίσουν να εργάζονται με ασφάλεια.

 

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.