ECSA και ETF προς Κομισιόν: Απαιτείται άμεσα συμφωνία για τις αλλαγές πληρωμάτων

ECSA και ETF προς Κομισιόν: Απαιτείται άμεσα συμφωνία για τις αλλαγές πληρωμάτων

1944
ECSA και ETF προς Κομισιόν: Απαιτείται άμεσα συμφωνία για τις αλλαγές πληρωμάτων

Με κοινή επιστολή προς τους Ευρωπαίους επιτρόπους, ECSA και ΕΤF κάνουν έκκληση για την άμεση λήψη μέτρων προκειμένου να διασφαλιστεί ότι οι εργαζόμενοι στη ναυτιλιακή βιομηχανία θα συνεχίσουν να διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη στήριξη της ευρωπαϊκής οικονομίας. Παράλληλα στην επιστολή σημειώνεται ότι αυτά τα μέτρα είναι αναγκαία προκειμένου οι σοβαρές κοινωνικές, επιχειρησιακές και οικονομικές επιπτώσεις του κορονοϊού να περιοριστούν όσο το δυνατόν περισσότερο.

ECSA και ΕΤF χαιρετίζουν στην επιστολή τους τις Κατευθυντήριες Γραμμές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προστασία της υγείας και τον επαναπατρισμό των ναυτικών. Και οι δύο εταίροι συμφωνούν ότι οι Κατευθυντήριες Γραμμές θα λύσουν συγκεκριμένα προβλήματα που απορρέουν από μέτρα που επιβάλλονται μονομερώς από τα διάφορα κράτη-μέλη. Τα μέτρα αυτά, που δεν συνάδουν με τις νέες Κατευθυντήριες Γραμμές, παρεμποδίζουν την απρόσκοπτη μετακίνηση των εργαζομένων στις θαλάσσιες μεταφορές, συμπεριλαμβανομένων των ναυτικών, προκειμένου αυτοί να ενταχθούν στα πλοία τους και να ασκήσουν το δικαίωμα επαναπατρισμού στο τέλος των ταξιδιών τους, τονίζεται μεταξύ άλλων.

Ως εκ τούτου, τόσο η ECSA όσο και η ETF καλούν τους Ευρωπαίους επιτρόπους Μεταφορών, Διαχείρισης Κρίσεων, Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων και Δικαιοσύνης να υποβάλουν συγκεκριμένη πρόταση στο Συμβούλιο για μια πολιτική συμφωνία, η οποία θα καθορίζει σε ποιους λιμένες θα πραγματοποιούνται οι αποβιβάσεις και οι αλλαγές πληρωμάτων.

Στην επιστολή των ECSA και ETF αναφέρεται τέλος ότι, παρά τη σφοδρή κρίση, οι ναυτικοί στην ευρωπαϊκή ναυτιλιακή βιομηχανία εργάζονται σκληρά προκειμένου να διασφαλίσουν τη συνεχή παροχή αγαθών και εξοπλισμού και τις απαραίτητες υπηρεσίες μεταφοράς σε εκατομμύρια πολίτες που έχουν πληγεί από την πανδημία του Covid-19.

Φωτό: Valda Kalnina/AΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.