Ένεση ρευστότητας για την Qatar Airways

Ένεση ρευστότητας για την Qatar Airways

395
Ένεση ρευστότητας για την Qatar Airways

Η Qatar Airways ανακοίνωσε τη συμφωνία της με την τράπεζα Standard Chartered, με την οποία εξασφαλίζει χρηματοδότηση ύψους $850 εκατ. Με αυτόν τον τρόπο, η αεροπορική με βάση την Ντόχα επιθυμεί να ενισχύσει τη ρευστότητά της, καθώς είναι ιδιαίτερα σημαντική για τη συνέχιση της λειτουργίας της.

Με τα περισσότερα αεροσκάφη καθηλωμένα στο έδαφος, μοναδικό πλεονέκτημα για την επιβίωση μιας αεροπορικής εταιρείας είναι η ρευστότητά της. Αν και η Qatar δεν έδωσε στη δημοσιότητα πολλές λεπτομέρειες για τη συμφωνία, φαίνεται πως εξασφάλισε τη χρηματοδότηση παρέχοντας ως εγγύηση επτά αεροσκάφη τύπου Boeing 787-9. Ο CEO της εταιρείας, η Αυτού Εξοχότης ο Akbar Al Baker, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι προτεραιότητα της Qatar Airways παραμένει η συνέχιση της λειτουργίας της, με στόχο την επιστροφή των ανθρώπων στα σπίτια τους αυτές τις δύσκολες στιγμές, κοντά στους αγαπημένους τους.

Να υπενθυμίσουμε ότι η Qatar είναι μία από τις λίγες αεροπορικές εταιρείες που συνεχίζει να εκτελεί ακόμη προγραμματισμένα δρομολόγια.

Φωτό: Emslichter/Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.