Μεγαλύτερα δεξαμενόπλοια σύντομα στο Corpus Christi

Μεγαλύτερα δεξαμενόπλοια σύντομα στο Corpus Christi

1823
Μεγαλύτερα δεξαμενόπλοια σύντομα στο Corpus Christi

Το Corpus Christi Ship Channel Improvement Project, το οποίο έχει στόχο μεγαλύτερα δεξαμενόπλοια να εισέρχονται στο λιμάνι του Corpus Christi, προχωρά με γοργούς ρυθμούς και ήδη εισήλθε στη δεύτερη φάση ανάπτυξής του.

Πιο συγκεκριμένα, η U.S. Army Corps of Engineers (USACE) ήρθε σε συμφωνία με την Callan Marine, προκειμένου η τελευταία να αναλάβει τη δεύτερη από τις συνολικά τέσσερις φάσεις ανάπτυξης του project.

Η εν λόγω συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές αποτιμάται στα $97,9 εκατ. Στόχος του σημαντικού αυτού project είναι η αύξηση του βυθίσματος του καναλιού του Corpus Christi από τα 47 πόδια στα 54 και του πλάτους του στα 530 πόδια, προκειμένου μεγαλύτερα δεξαμενόπλοια να φιλοξενούνται στον αμερικανικό λιμένα.

Το Corpus Christi αποτελεί το δεύτερο μεγαλύτερο λιμάνι των ΗΠΑ σε όρους εξαγόμενου πετρελαίου, ενώ στόχος είναι η αύξηση της εξαγωγικής ικανότητας του λιμανιού, σε πλήρη συμφωνία βέβαια με τις επιδιώξεις των ΗΠΑ για εδραίωση στις κορυφαίες χώρες εξαγωγών πετρελαίου.

Υπενθυμίζεται ότι, τον Σεπτέμβριο του 2019, οι ΗΠΑ αποτέλεσαν για πρώτη φορά καθαρό εξαγωγέα πετρελαίου από τη δεκαετία του 1940. Τα τελευταία χρόνια, η σημαντική ανάπτυξη των σχιστολιθικών πεδίων πετρελαίου στις ΗΠΑ, σε συνδυασμό με την απόφαση της κυβέρνησης Ομπάμα το 2015 για άρση της απαγόρευσης εξαγωγών, έχει δημιουργήσει νέα δεδομένα στον παγκόσμιο ενεργειακό χάρτη.

Φωτό: Michelle Maria/Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.