Μείωση της δύναμης του ελληνικού εμπορικού στόλου

    1041
    Μείωση της δύναμης του ελληνικού εμπορικού στόλου

    Μείωση 0,7% σημείωσε η δύναμη του ελληνικού εμπορικού στόλου (πλοία 100 κόρων και άνω) τον Φεβρουάριο φέτος σε σύγκριση με την αντίστοιχη δύναμη του Φεβρουαρίου 2019, έναντι αύξησης 0,8% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση το 2019 προς το 2018, και πλέον αριθμεί 1.855 πλοία.

    ελλ
    Γράφημα 1

    Σύμφωνα επίσης με την ΕΛΣΤΑΤ, η ολική χωρητικότητα του ελληνικού εμπορικού στόλου (πλοία 100 κόρων και άνω) ανήλθε σε 41.990.790 κόρους και παρουσίασε μείωση 2,9% σε σύγκριση με την αντίστοιχη χωρητικότητα του Φεβρουαρίου 2019, ενώ μείωση 1,7% σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση το 2019 προς το 2018.

    πίνακας

    Να σημειωθεί ότι ως ελληνικός εμπορικός στόλος ορίζεται το σύνολο των εμπορικών πλοίων που είναι νηολογημένα στην Ελλάδα και ανήκουν σε πρόσωπα φυσικά ή νομικά που κατοικούν στην ελληνική επικράτεια. Η ελληνική σημαία που φέρουν τα ανωτέρω πλοία δείχνει ότι όλοι οι οικονομικοί και εμπορικοί κανόνες με τους οποίους διεξάγονται οι θαλάσσιες δραστηριότητές τους, όπως επιδοτήσεις ναυπηγήσεων, περιορισμοί φόρτωσης, αποθεματοποιήσεις αποσβέσεων και άλλες φορολογικές διατάξεις, καθορίζονται από τις αρμόδιες ελληνικές αρχές.

    Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.