«Μάχη» Κίνας και Νότιας Κορέας για τις παραγγελίες πλοίων

«Μάχη» Κίνας και Νότιας Κορέας για τις παραγγελίες πλοίων

206
«Μάχη» Κίνας και Νότιας Κορέας για τις παραγγελίες πλοίων

Tα ναυπηγεία της Νότιας Κορέας βρέθηκαν στη δεύτερη θέση αναφορικά με τις παραγγελίες νεότευκτων πλοίων το α΄ τρίμηνο, πίσω από την Κίνα, σε μια περίοδο κατά την οποία οι παραγγελίες βίωσαν αξιοσημείωτη πτώση εν μέσω σημαντικών προκλήσεων.

Σύμφωνα με στοιχεία του ναυλομεσιτικού οίκου Clarksons, τα νοτιοκορεατικά ναυπηγεία εξασφάλισαν παραγγελίες 360.000 compensated gross tons (CGTs) κατά το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου-Μαρτίου, αντιπροσωπεύοντας το 16% των συνολικών παραγγελιών.

Η Κίνα βρέθηκε στην πρώτη θέση, με τις παραγγελίες που εξασφάλισαν τα ναυπηγεία της να ανέρχονται σε 1,51 εκατ. CGTs κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, ενώ τα ιαπωνικά ναυπηγεία βρέθηκαν στην τρίτη θέση, με παραγγελίες 180.000 CGTs.

Όπως αναφέρουν κύκλοι της αγοράς, η πανδημία του κορονοϊού επηρεάζει σημαντικά και τη ναυπηγική δραστηριότητα, καθώς πολλές ναυτιλιακές εταιρείες τηρούν στάση αναμονής σε ό,τι αφορά νέες παραγγελίες.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.