H Κίνα ξαναεισάγει LNG από τις ΗΠΑ

H Κίνα ξαναεισάγει LNG από τις ΗΠΑ

211
H Κίνα ξαναεισάγει LNG από τις ΗΠΑ

Οι εξαγωγές LNG των ΗΠΑ προς την Κίνα συνεχίστηκαν για πρώτη φορά από τον Μάρτιο του 2019, μετά την κίνηση των κινεζικών αρχών να εγγυηθούν φοροελαφρύνσεις σε πολλούς εγχώριους εισαγωγείς LNG.

Σύμφωνα με στοιχεία του Refinitiv, που αναδημοσίευσε πρόσφατα το Reuters, τέσσερα LNG carriers φόρτωσαν υγροποιημένο φυσικό αέριο από εγκαταστάσεις των ΗΠΑ και αναμένεται να δέσουν στα τέλη Απριλίου στην Κίνα, όπου σταδιακά επέρχεται η κανονικότητα, στέλνοντας μηνύματα αισιοδοξίας για τη βιομηχανική δραστηριότητα. Μάλιστα δύο φορτία εξήχθησαν από το Sabine Pass, ένα από τη Λουιζιάνα και ένα ακόμα από το Κόρπους Κρίστι στο Τέξας.

Πρόκειται για τα πρώτα αμερικανικά φορτία LNG που προορίζονται για την Κίνα μετά από σχεδόν έναν χρόνο, καθώς ο εμπορικός πόλεμος των δύο χωρών είχε ως συνέπεια η κινεζική πλευρά να επιβάλει δασμούς ύψους 25% σε εισαγωγές LNG από τις ΗΠΑ, που ουσιαστικά είχαν παραλύσει το εμπόριο εμπορευμάτων ενέργειας μεταξύ των δύο χωρών.

Υπενθυμίζεται ότι, τον περασμένο Ιανουάριο, Κίνα και ΗΠΑ υπέγραψαν τη «Φάση 1» της εμπορικής τους συμφωνίας, με την Κίνα να δεσμεύεται να αγοράσει επιπλέον εμπορεύματα αξίας $52,4 δισ. το 2020 και το 2021, στα επίπεδα δηλαδή του 2017. Παρά την άμβλυνση των διενέξεών τους, η Κίνα δεν ήρε τότε τους δασμούς ύψους 25%, με αρκετούς αναλυτές να σημειώνουν ότι δύσκολα το Πεκίνο θα καταφέρει να αντεπεξέλθει στις δεσμεύσεις αυτές.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.