Το blockchain κερδίζει την ευρύτερη ναυτιλία

Το blockchain κερδίζει την ευρύτερη ναυτιλία

253
Το blockchain κερδίζει την ευρύτερη ναυτιλία

Η εταιρεία παροχής software, CargoSmart, ανέπτυξε ένα πιλοτικό πρόγραμμα με την COSCO, το Shanghai International Port Group (SIPG) και την Tesla για τη χρήση του blockchain στη διαδικασία διεκπεραίωσης φορτίων μέσω μιας εφαρμογής.

Ουσιαστικά το project αποσκοπεί στο να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία blockchain για την ανταλλαγή δεδομένων σε πραγματικό χρόνο μεταξύ του διαχειριστή του λιμένα και της COSCO.

Όπως αναφέρει η CargoSmart στην ανακοίνωσή της, η εφαρμογή αναμφίβολα θα επιταχύνει την ενσωμάτωση της ψηφιοποίησης στη ναυτιλιακή βιομηχανία, καθώς και τη βελτιστοποίηση των διαδικασιών στις παγκόσμιες εφοδιαστικές αλυσίδες.

Στην εφαρμογή αναμένεται να συμμετάσχουν κι άλλοι εταίροι του Global Shipping Business Network (GSBN), το οποίο επίσης αποτελεί σύλληψη της CargoSmart.

Ο Henry Huang, Senior Executive του SIPG, ανέφερε με τη σειρά του ότι το πιλοτικό πρόγραμμα αποτελεί σταθμό για τη μετάβαση σε διαδικασίες εμπορίου χωρίς τη χρήση χαρτιού και πολύπλοκων δομών στο λιμάνι της Σαγκάης. Παράλληλα αντανακλά πολλαπλά οφέλη για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Η CargoSmart θα επιχειρήσει παρόμοια πιλοτικά προγράμματα στα κινεζικά λιμάνια Xiamen, Qingdao αλλά και στο λιμάνι Laem Chabang της Ταϊλάνδης.

Φωτό: An Tu/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.