Οι ευσεβείς πόθοι της Νότιας Κορέας στην κεντρική Ασία

Οι ευσεβείς πόθοι της Νότιας Κορέας στην κεντρική Ασία

91
Οι ευσεβείς πόθοι της Νότιας Κορέας στην κεντρική Ασία

Αξιωματούχοι της Νότιας Κορέας και του Ουζμπεκιστάν πραγματοποίησαν τηλεδιάσκεψη την Παρασκευή 27 Μαρτίου και συζήτησαν το ενδεχόμενο πραγματοποίησης από κοινού μελέτης για τη σύναψη συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου.

Η κίνηση αυτή της Σεούλ εντάσσεται στον γενικότερο σχεδιασμό για διαφοροποίηση του χαρτοφυλακίου των εμπορικών εταίρων της χώρας εν μέσω αυξανόμενου εμπορικού προστατευτισμού, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας και Ενέργειας. Μάλιστα ήδη στρέφεται σε ταχέως αναπτυσσόμενες οικονομίες κυρίως της νοτιοανατολικής και κεντρικής Ασίας, προκειμένου να συνάψει εμπορικές συμφωνίες και να μειώσει την εξάρτησή της από τις ΗΠΑ και την Κίνα.

Το 2019, η αξία των εμπορικών συναλλαγών Νότιας Κορέας και Ουζμπεκιστάν ανήλθε σε $235,8 εκατ., σημειώνοντας αύξηση 10% σε σχέση με το 2018. Παράλληλα η Σεούλ ζήτησε την υποστήριξη της Τασκένδης προκειμένου νοτιοκορεατικές εταιρείες να αναπτύξουν projects υποδομών στην κεντρική Ασία.

Τέλος υπενθυμίζεται ότι το περασμένο έτος ο Νοτιοκορεάτης πρόεδρος Moon Jae-in επισκέφθηκε το Ουζμπεκιστάν και οι δύο χώρες συμφώνησαν να εργαστούν στενά στους τομείς της υγείας, της έρευνας και της δημόσιας διοίκησης.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.