British Columbia: Τα ηλεκτρικά πορθμεία κερδίζουν έδαφος

British Columbia: Τα ηλεκτρικά πορθμεία κερδίζουν έδαφος

152
British Columbia: Τα ηλεκτρικά πορθμεία κερδίζουν έδαφος

Η τοπική κυβέρνηση της καναδικής επαρχίας British Columbia ανακοίνωσε ότι εντός της εβδομάδας θα ξεκινήσει εσωτερικούς πλόες ένα νέο ηλεκτρικό πορθμείο.

Πιο συγκεκριμένα, το «Arrow Park III» θα επιχειρεί στον κόμβο των λιμνών Upper and Lower Arrow, περίπου 22 χλμ. νότια του Nakusp, κατά μήκος του αυτοκινητοδρόμου 6.

Το εν λόγω πλοίο έχει ολοκληρώσει επιτυχώς τις δοκιμές του και αποτελεί μέρος της συμφωνίας αξίας $27,9 εκατ. με τη Waterbridge Steel of Nakusp για τον σχεδιασμό και τη ναυπήγηση συνολικά τεσσάρων ηλεκτρικών πορθμείων που θα πραγματοποιούν τέτοιους εσωτερικούς πλόες.

Να σημειωθεί ότι τα πλοία αυτά θα εξυπηρετούν ανάγκες του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών και όχι της BC Ferries. Το «Arrow Park III» έχει τη δυνατότητα μεταφοράς 24 αυτοκινήτων, ενώ κατά την πλοήγησή του θα χρησιμοποιεί καλώδια αντί προπέλας. Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι αποτελεί μέρος της στρατηγικής της τοπικής κυβέρνησης για τον πλήρη εξηλεκτρισμό του στόλου της των ferries που εκτελούν εσωτερικούς πλόες έως το 2040.

Φωτό: www2.gov.bc.ca

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.