Έκτακτο fund για την υποστήριξη των ναυτικών

  3578
  Έκτακτο fund για την υποστήριξη των ναυτικών

  Το ITF Seafarers’ Trust (ITFST) ανακοίνωσε την έναρξη ενός έκτακτου fund ύψους $1,24 εκατ. για τη στήριξη των ναυτικών και των οικογενειών τους την κρίσιμη αυτή στιγμή.

  Χιλιάδες ναυτικοί ανά τον κόσμο είναι αναγκασμένοι να παραμένουν στα πλοία ακόμα και αν έχει ολοκληρωθεί το ταξίδι τους, ενώ άλλοι βρίσκονται σε ξένες χώρες χωρίς τη δυνατότητα επιστροφής στα σπίτια και στις οικογένειές τους λόγω των περιορισμών στις μετακινήσεις, σημειώνουν ΜΚΟ.

  Συνεπώς η κρίση του κορονοϊού έχει ισχυρό αντίκτυπο στην ψυχική υγεία των ναυτικών, χάρη στη συμβολή των οποίων το διεθνές θαλάσσιο εμπόριο πραγματοποιείται χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

  Το έκτακτο fund έρχεται να υποστηρίξει οικονομικά τους ναυτικούς, προκειμένου να διατηρηθούν οι υπηρεσίες πρόνοιας αυτών και να περιοριστούν το άγχος και η απομόνωση που νιώθουν, σε μια περίοδο υψηλής αβεβαιότητας λόγω της πανδημίας.

  Για πληροφορίες σχετικά με το fund αλλά και για αιτήσεις οι ναυτικοί μπορούν να ανατρέξουν στον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.seafarerstrust.org/covid-19_grants/

  Φωτό: MatthiasTRR/Pixabay

  Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.