Αυστραλία: Μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό κρουσμάτων σε κρουαζιερόπλοια

Αυστραλία: Μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό κρουσμάτων σε κρουαζιερόπλοια

162
Αυστραλία: Μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό κρουσμάτων σε κρουαζιερόπλοια

Η αστυνομία και ο στρατός της Αυστραλίας θα μεταφέρουν με ελικόπτερα γιατρούς σε πολλά κρουαζιερόπλοια που βρίσκονται κοντά στο Σίδνεϊ για να εντοπίσουν τα κρούσματα του νέου κορονοϊού σε 9.000 μέλη πληρωμάτων, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές.

Αυτή η εκτεταμένη και στρατιωτικού τύπου επιχείρηση, η οποία πρόκειται να αρχίσει αυτό το σαββατοκύριακο, έχει στόχο να διευθετηθεί η διένεξη που φέρνει αντιμέτωπες εταιρείες κρουαζιέρας με τις αυστραλιανές αρχές.

Αυτές οι τελευταίες εκφράζουν φόβους ότι θα κατακλυσθούν από ένα κύμα εισαγόμενων νέων κρουσμάτων του κορονοϊού.

Στα μέσα Μαρτίου, η Αυστραλία απαγόρευσε τον κατάπλου στα λιμάνια της όλων των κρουαζιερόπλοιων. Στη συνέχεια επέτρεψε στους Aυστραλούς επιβάτες να αποβιβασθούν από τέσσερα πλοία στο λιμάνι του Σίδνεϊ.

Μεταξύ των επιβατών αυτών, περισσότεροι από 450 ήταν φορείς της Covid-19, κάτι που επέφερε αύξηση του αριθμού των μολύνσεων στη χώρα.

“Διατηρώ την πορεία στο θέμα αυτό”, δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας της Πολιτείας της Νέας Νότιας Ουαλίας που περιλαμβάνει το Σίδνεϊ και όπου βρίσκονται τα περισσότερα από τα κρουαζιερόπλοια.

“Ο φόβος μου είναι πως θέτοντας σε απομόνωση 9.000 ανθρώπους (…) χωρίς να ξέρουμε αν είναι φορείς του ιού ή αν μπορούν να τον αναπτύξουν, αυτό θα επιβαρύνει ακόμη περισσότερο τα νοσοκομεία”, εξήγησε.

“Θα μεταφέρουμε φάρμακα σε οκτώ πλοία (…) Αυτό από μόνο του είναι μια δύσκολη αποστολή”, υπογράμμισε.

Ο ίδιος δήλωσε πως κάθε πρόσωπο που έχει ανάγκη επείγουσας ιατρικής φροντίδας θα μεταφέρεται στην ξηρά, αλλά τα πλοία οφείλουν να επιστρέψουν στα λιμάνια νηολόγησής τους με το υπόλοιπο πλήρωμά τους.

Σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης, συνολικά 18 κρουαζιερόπλοια νηολογημένα στο εξωτερικό βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε αυστραλιανά ύδατα και λιμάνια, με συνολικά 15.000 μέλη πληρωμάτων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτό: Pascal Beckmann/Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.