Πλοίο μετατρέπεται σε πλωτό νοσοκομείο

Πλοίο μετατρέπεται σε πλωτό νοσοκομείο

3789
Πλοίο μετατρέπεται σε πλωτό νοσοκομείο

Η ιταλική ναυτιλιακή εταιρεία Grandi Navi Veloci, μέλος του MSC Group, ανακοίνωσε τη μετατροπή ενός πλοίου τους σε πλωτό νοσοκομείο, με σκοπό την παροχή βοήθειας σε ασθενής που νοσούν από τον Covid-19, στη Γένοβα της Ιταλίας.

Η ιταλική εταιρεία, σε συνεργασία με τον ιταλικό νηογνώμονα RINA και τις ιταλικές αρχές πρόνοιας και πολιτικής προστασίας της περιφέρειας της Λιγυρίας, ξεκίνησε τις εργασίες μετατροπής του πλοίου στις αρχές Μαρτίου, με σκοπό την ταχεία αύξηση της χωρητικότητας των νοσοκομείων της περιοχής. Μέχρι στιγμής, 25 μονόκλινες καμπίνες του πλοίου έχουν τροποποιηθεί και εξοπλιστεί με κρεβάτια. Παρ’ όλα αυτά, εφόσον κριθεί απαραίτητο, υπάρχει η δυνατότητα προσθήκης επιπλέον κρεβατιών. Συνολικά, τα κρεβάτια μπορούν να ανέλθουν σε 400. Το πλοίο διαθέτει επίσης ελικοδρόμιο και ειδικά διαμορφωμένους χώρους για το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό. Ο RINA, που πιστοποίησε το πλοίο για να λειτουργήσει ως νοσοκομείο, παρείχε τις υπηρεσίες της δωρεάν, όπως και πλήθος άλλων συνεργατών, προκειμένου να εφοδιαστεί το πλοίο με τον απαραίτητο εξοπλισμό.

22446794

Το νέο πλωτό νοσοκομείο αναμένεται να ενισχύσει την περιφέρεια της Λιγυρίας στη βόρεια Ιταλία, αλλά θα είναι διαθέσιμο και για όποια άλλη περιφέρεια κριθεί απαραίτητο. Το πλοίο έχει αγκυροβολήσει στο λιμάνι της Γένοβας.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.