Νέο CEO επέλεξε το κρατικό νορβηγικό fund

Νέο CEO επέλεξε το κρατικό νορβηγικό fund

457
Νέο CEO επέλεξε το κρατικό νορβηγικό fund

Νέο CEO επέλεξε το κρατικό νορβηγικό fund την Πέμπτη 26 Μαρτίου, σύμφωνα με ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του.

Ο νέος CEO είναι ο Nicolai Tangen, ο οποίος είναι σήμερα CEO της λονδρέζικης AKO Capital, ενός fund που ιδρύθηκε το 2005, έχει περίπου 70 υπαλλήλους και διαχειρίζεται τα επενδυτικά κεφάλαια πανεπιστημίων, φιλανθρωπικών οργανώσεων και οικογενειακών γραφείων. Ο Nicolai Tangen αναμένεται πως θα αναλάβει τα ηνία του ταμείου τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη μετά την υποβολή της παραίτησης του προηγούμενου CEO, Yngve Slyngstad, τον περασμένο Οκτώβριο, και έπειτα από πολύμηνη αναζήτηση του νέου προσώπου που θα ηγηθεί του fund.

Ο νέος CEO του κρατικού επενδυτικού ταμείου της Νορβηγίας φαίνεται πως θα πέσει κατευθείαν… στα βαθιά, καθότι, σύμφωνα με τοπικά πρακτορεία ειδήσεων, το ταμείο έχει χάσει περισσότερα από $124 δισ. εντός του 2020, λόγω της κατάρρευσης των χρηματιστηρίων εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Σύμφωνα με τον Øystein Olsen, διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Νορβηγίας, «ο κ. Tangen δημιούργησε μία από τις σημαντικότερες επενδυτικές εταιρείες της Ευρώπης και παρουσίασε πολύ καλά αποτελέσματα». Επίσης πρόσθεσε πως «ο κ. Tangen διαθέτει εκτεταμένη εμπειρία στη διαχείριση μετοχικού κεφαλαίου».

Σημειώνεται πως το κρατικό νορβηγικό fund είναι το μεγαλύτερο κρατικό επενδυτικό ταμείο του κόσμου, με αξία περιουσιακών στοιχείων που ξεπερνά τα $1 τρισ., το μεγαλύτερο μέρος της οποίας προήλθε από τις πωλήσεις του αργού πετρελαίου της σκανδιναβικής χώρας.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.