Κραυγή αγωνίας και από το Κατάρ

Κραυγή αγωνίας και από το Κατάρ

2826
Κραυγή αγωνίας και από το Κατάρ

Οι περισσότεροι αερομεταφορείς έχουν μειώσει δραστικά ή διακόψει πλήρως το πτητικό τους έργο λόγω των σημαντικών περιορισμών στις αεροπορικές συνδέσεις, εξαιτίας της πανδημίας. Η εξαιρετικά μειωμένη επιβατική κίνηση και τα πολύ υψηλά λειτουργικά κόστη των αεροπορικών εταιρειών , τις έχουν εξωθήσει να αναστείλουν την λειτουργία τους προκειμένου να επιβιώσουν.

Πλέον η αεροπορική σύνδεση μεταξύ των χωρών είναι εξαιρετικά δύσκολη έως και αδύνατη. Η μόνη αεροπορική εταιρεία του Αραβικού Κόλπου που φαίνεται να συνεχίζει ακάθεκτη το πτητικό της έργο έστω και μειωμένο, διαθέτοντας ακόμα προγραμματισμένα δρομολόγια, είναι η Qatar Airways. Ο μεγάλος αερομεταφορέας, αποτελεί αυτή τη στιγμή τη μοναδική σύνδεση της Ελλάδας με τον Αραβικό Κόλπο και με την Ασία. Η σύνδεση αυτή θεωρείται εξαιρετικά μεγάλης σημασίας, ιδιαίτερα για τις ναυτιλιακές εταιρείες και τους ναυτικούς.

14807862

Σύμφωνα όμως με δηλώσεις του CEO της Qatar Airways στο Reuters, κ. Akbar Al-Baker, το οικονομικό μέλλον της εταιρείας είναι αρκετά δύσκολο. Η ρευστότητα του αραβικού αερομεταφορέα μειώνεται μέρα με τη μέρα και θα εξαντληθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ο ίδιος, δήλωσε βέβαιος ότι ο αεροπορικός γίγαντας θα χρειαστεί τελικά κρατική ενίσχυση.

Η Qatar Airways καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια για να επιβιώσει. Αρκετοί υπάλληλοι της έχουν βγει σε άδεια άνευ αποδοχών ενώ αξιοσημείωτο είναι, ότι και ο Baker απαρνήθηκε το μισθό του, έως ότου η εταιρεία επανέλθει σε πλήρη λειτουργία.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.