Αυξητικές τάσεις για την παγκόσμια παραγωγή χάλυβα

Αυξητικές τάσεις για την παγκόσμια παραγωγή χάλυβα

118
Αυξητικές τάσεις για την παγκόσμια παραγωγή χάλυβα

H παραγωγή χάλυβα των 64 κυριότερων παραγωγών χωρών παγκοσμίως αυξήθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο στους 143,3 εκατ. τόνους, καταγράφοντας άνοδο 2,8% συγκριτικά με τον Φεβρουάριο του 2019, σύμφωνα με στοιχεία της Διεθνούς Ένωσης Χάλυβα.

Η Κίνα παρήγαγε 74,8 εκατ. τόνους χάλυβα τον περασμένο Φεβρουάριο, σημειώνοντας αύξηση σε ετήσια βάση 5%. Από την άλλη, η παραγωγή ακατέργαστου χάλυβα της Ινδίας έφτασε στους 9,6 εκατ. τόνους, αύξηση κατά 1,5%. Παράλληλα, και η παραγωγή της Ιαπωνίας παρουσίασε αύξηση 2,2% και ανήλθε στους 7,9 εκατ. τόνους.

Τόσο η παγκόσμια παραγωγή χάλυβα όσο και η παραγωγή χάλυβα της Κίνας για τα χρονικά διαστήματα μεταξύ Σεπτεμβρίου-Δεκεμβρίου 2018, Ιανουαρίου-Δεκεμβρίου 2019 και Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2020 παρουσιάζονται στο παρακάτω γράφημα:

okΣτην Ευρώπη, η Ιταλία παρουσίασε οριακή αύξηση στην παραγωγή της κατά 0,1%, στους 2  εκατ. τόνους χάλυβα. Η Γαλλία παρήγαγε 1,2 εκατ. τόνους, σημειώνοντας μείωση 1,3% σε σχέση με τον Φεβρουάριο του 2019.

Η παραγωγή χάλυβα της Τουρκίας τον περασμένο Φεβρουάριο διαμορφώθηκε στους 2,9 εκατ. τόνους, καταγράφοντας σημαντική άνοδο 8,2% ετησίως. Σε ό,τι αφορά την αμερικανική παραγωγή χάλυβα, αυτή εμφανίστηκε αυξημένη κατά 3%, στους 7,2 εκατ. τόνους.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.