Συνεχίζουν κανονικά τη λειτουργία τους τα ιταλικά λιμάνια

Συνεχίζουν κανονικά τη λειτουργία τους τα ιταλικά λιμάνια

350
Συνεχίζουν κανονικά τη λειτουργία τους τα ιταλικά λιμάνια

Τα ιταλικά λιμάνια παραμένουν πλήρως λειτουργικά, παρά την πανδημία του κορονοϊού που μαστίζει τη χώρα και έχει ‒μέχρι σήμερα‒ στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 6.000 ανθρώπους.

Μάλιστα σε επιστολή της Ένωσης Λιμένων της Ιταλίας που κοινοποιήθηκε στην BIMCO επισημαίνεται πως οι λειτουργίες των λιμένων συνεχίζονται κανονικά, ενώ έχουν ήδη ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα που διασφαλίζουν την ασφάλεια των φορτίων και φυσικά των πληρωμάτων των πλοίων που προσεγγίζουν τα ιταλικά λιμάνια.

Πιο συγκεκριμένα, στην επιστολή αναφέρεται: «Σε πλήρη συμμόρφωση με τα μέτρα που έχουν υιοθετηθεί από την ιταλική κυβέρνηση, τα ιταλικά λιμάνια παραμένουν πλήρως λειτουργικά και εγγυώνται την καλή λειτουργία όλων των απαραίτητων υπηρεσιών για την εξυπηρέτηση των πλοίων». Παράλληλα σημειώνεται πως οι μόνοι περιορισμοί που έχει θέσει η ιταλική κυβέρνηση αναφορικά με τη λειτουργία των λιμένων, έως και τις 3 Απριλίου 2020, αφορούν τον τομέα της κρουαζιέρας.

Η πλήρης λειτουργία των εμπορικών λιμένων παραμένει κρίσιμης σημασίας για τη χώρα αυτή τη στιγμή, καθώς επιτρέπει την τροφοδοσία της Ιταλίας με απαραίτητα τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για την αντιμετώπιση του Covid-19.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.