Ο Covid-19 δίνει ώθηση στις εξαγωγές ρυζιού της Ταϊλάνδης

Ο Covid-19 δίνει ώθηση στις εξαγωγές ρυζιού της Ταϊλάνδης

132
Ο Covid-19 δίνει ώθηση στις εξαγωγές ρυζιού της Ταϊλάνδης

Η παγκόσμια ανησυχία λόγω του Covid-19 ενίσχυσε απροσδόκητα τις εξαγωγές ρυζιού της Ταϊλάνδης, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ένωσης εξαγωγέων ρυζιού της χώρας, Chookiat Ophaswongse.

«Η κατάσταση εξαιτίας του κορονοϊού οδήγησε πολλές χώρες να προμηθεύονται τρόφιμα, ενισχύοντας τις παραγγελίες για το ρύζι της Ταϊλάνδης», δήλωσε ο ίδιος στο κινεζικό πρακτορείο Xinhua. «Πολλοί εισαγωγείς ρυζιού παγκοσμίως επιθυμούν την άμεση παράδοση του 100% των ποσοτήτων που έχουν παραγγείλει από τους Ταϊλανδούς φορτωτές ρυζιού».

Μέχρι πρότινος, οι εισαγωγείς ρυζιού προτιμούσαν την παράδοση του 50% των παραγγελιών τον Μάρτιο και το υπόλοιπο τον Απρίλιο. Τώρα ωστόσο επιθυμούν πλήρη παράδοση.

Ο πρόεδρος της Ένωσης ανέφερε ότι η τιμή του ρυζιού που εξάγεται από την Ταϊλάνδη αυξήθηκε από 410 δολάρια ΗΠΑ ανά τόνο σε 450-460 δολάρια ΗΠΑ ανά τόνο.

Λόγω της πρόσφατης αύξησης της ζήτησης, οι εξαγωγές ρυζιού της Ταϊλάνδης τον Φεβρουάριο εκτιμήθηκαν σε 630.000 τόνους.

«Λόγω της επιδημίας του Covid-19, η αγορά του ταϊλανδέζικου ρυζιού πήγε ανέλπιστα καλά και στόχος μας είναι να φτάσουμε τα 7,5 εκατ. τόνους αυτό το έτος», κατέληξε ο κ. Chookiat Ophaswongse.

Φωτό: Dat Nguyen Cao/Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.