Ναυτεργατικά σωματεία ζητούν στήριξη των ναυτικών

  733
  Ναυτεργατικά σωματεία ζητούν στήριξη των ναυτικών

  Την προστασία των Ελλήνων ναυτικών από τις συνέπειες που ενδεχομένως να επέλθουν στον εργασιακό τους προγραμματισμό λόγω του κορονοϊού ζητούν με ανακοίνωσή τους εννέα ναυτεργατικά σωματεία.

  Στη σχετική ανακοίνωση τονίζονται τα εξής:

  Προσεγγίζουμε και καταγράφουμε με υπευθυνότητα τις επιπτώσεις που ήδη προκαλούνται, αλλά και αυτές που θα επέλθουν σε συναδέλφους Ναυτικούς, εξαιτίας του κορονοϊου και των μέτρων που λαμβάνονται υποχρεωτικά, για να τον περιορίσουν.

  Με αφορμή τα μέτρα που ανακοινώθηκαν σε πρώτη φάση στη γραμμή της Ιταλίας και με βάση την πρόσφατη δέσμευση του κ. Πρωθυπουργού για στήριξη του Ιδιωτικού Τομέα και των εργαζομένων σε αυτόν, πρέπει να προχωρήσει χωρίς καθυστέρηση η προστασία των Ελλήνων Ναυτικών από τις συνέπειες που ενδεχομένως να επέλθουν στον εργασιακό τους προγραμματισμό.

  Στο πλαίσιο αυτό ζητούμε αρχικά την κατά προτεραιότητα δημιουργία Ειδικού Λογαριασμού στο ΓΕΝΕ για την οικονομική ενίσχυση των πληττομένων συναδέλφων μας και την καταβολή των ασφαλιστικών τους εισφορών. Η κάλυψή τους να γίνεται από την πρώτη ημέρα ανεργίας και όχι μετά από την πάροδο τετράμηνου, όπως ισχύει σήμερα. Να επιδοτηθούν επίσης οι άνεργοι, έστω κι αν έχουν λάβει την επιδότηση κατά το προηγούμενο έτος.

  Για τα μέτρα που επιβάλλεται να ληφθούν, δεν πρέπει να αγνοηθούν οι θέσεις των ναυτικών. Είμαστε έτοιμοι να καταθέσουμε στο τραπέζι του διαλόγου με κάθε αρμόδιο Φορέα τις εξειδικευμένες και εποικοδομητικές μας προτάσεις προς τον σκοπό αυτόν. Σε καμία περίπτωση δεν θα ανεχθούμε, να παρθούν μέτρα ερήμην μας.

  Τα Σωματεία
  Πανελλήνια Ένωση Πλοιάρχων Ε.Ν.
  Πανελλήνια Ένωση Αρχιθαλαμηπόλων- Θαλαμηπόλων Ε.Ν.
  Πανελλήνια Ένωση Ηλεκτρολόγων – Ηλεκτρονικών Ε.Ν.
  Πανελλήνιος Σύνδεσμος Οικονομικών Αξιωματικών Ε.Ν.
  Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Μ.Ε.Κ. Ε.Ν.
  Πανελλήνια Ένωση Πρακτικών Πλοιάρχων & Κυβερνητών
  πάσης τάξεως Ε.Ν.
  Πανελλήνια Ένωση Φροντιστών Ε.Ν.
  Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Τροφοδοσίας Ε.Ν.
  Πανελλήνια Ένωση Ναυτών M/S, Πετρελαιοκίνητων & Ο/Γ
  μικρών αποστάσεων Ε.Ν. »

  Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.