Κόντρες Μόσχας και Ριάντ για τις τιμές του πετρελαίου

Κόντρες Μόσχας και Ριάντ για τις τιμές του πετρελαίου

258
Κόντρες Μόσχας και Ριάντ για τις τιμές του πετρελαίου

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων της Σαουδικής Αραβίας, η πετρελαιοπαραγωγός χώρα, ως η μεγαλύτερη δύναμη στην παγκόσμια αγορά, προτίθεται να παράσχει διεθνή υποστήριξη για τη διατήρηση της ισορροπίας στον τομέα του πετρελαίου.

Τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα κάνουν επίσης λόγο για προθυμία των υπουργών Πετρελαίου των κρατών-μελών του OPEC για την επίλυση των προβλημάτων στην επόμενη συνάντησή τους, αλλά και για την άρνηση της Ρωσίας για οποιαδήποτε συνεργασία.

Πολλά διεθνή δημοσιεύματα, επίσης, αναφέρουν τις τεταμένες σχέσεις Μόσχας-Ριάντ, αλλά και την άγνωστη στάση που θα κρατήσει η Ουάσιγκτον όσον αφορά την κόντρα που διαδραματίζεται μεταξύ των μεγάλων πετρελαιοπαραγωγών χωρών. Κατά τη Wall Street Journal, το Ριάντ και η Μόσχα αντιμάχονται ως προς την άντληση περισσότερου πετρελαίου σε μια ήδη κορεσμένη αγορά, και οι μόνοι που επωφελούνται είναι τελικά οι commodity traders, oι οποίοι εκμεταλλεύονται τις παρούσες συνθήκες και επωφελούνται οικονομικά, αγοράζοντας φθηνό αργό πετρέλαιο, αποθηκεύοντάς το και μετέπειτα πωλώντας το σε υψηλές τιμές.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.