Ανατροπή και ημιβύθιση πολυτελούς θαλαμηγού στο Πέραμα

Ανατροπή και ημιβύθιση πολυτελούς θαλαμηγού στο Πέραμα

4360
Ανατροπή και ημιβύθιση πολυτελούς θαλαμηγού στο Πέραμα
Φωτό αρχείου

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, το Δ΄ Λιμενικό Τμήμα Περάματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, για ανατροπή πλοίου σε ναυπηγείο περιοχής δικαιοδοσίας του.

Άμεσα προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής, μετέβη στο σημείο και διαπίστωσε ότι το Θ/Γ πλοίο ”NOURAH OF RIYAD” σημαίας Cayman Islands ήταν ημιβυθισμένο με κλίση περίπου 45 μοιρών, η οποία προκλήθηκε κατά τη διάρκεια ανέλκυσης του από τη θάλασσα στο χερσαίο χώρο του ανωτέρω ναυπηγείου, ενώ δώδεκα (12) μέλη του πληρώματος εγκατέλειψαν το σκάφος, και έφτασαν ασφαλείς με ιδία μέσα στο χερσαίο χώρο παρακείμενου ναυπηγείου.

Από το περιστατικό προκλήθηκαν υλικές ζημιές στις εγκαταστάσεις του παρακείμενου ναυπηγείου, καθώς και στον εξοπλισμό ικριωμάτων του Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους ”LAMADIN” Ν.Π. 11646, που βρισκόταν ανελκυσμένο στο χερσαίο χώρο του, ενώ δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση .

Άμεσα τέθηκε σε εφαρμογή το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης για την αντιμετώπιση τυχόν θαλάσσιας ρύπανσης και ανατέθηκε σε ιδιωτική εταιρεία, η διενέργεια των εργασιών αντιρρύπανσης καθώς και ανέλκυσης/επανάπλευσης του σκάφους.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση,  απαγορεύτηκε ο απόπλους του ”NOURAH OF RIYAD”, μέχρι την προσκόμιση πιστοποιητικού

Πηγή: Λιμενικό Σώμα- Ελληνική Ακτοφυλακή

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.