Οι ευρωπαϊκές τράπεζες «γυρίζουν την πλάτη» στη ναυτιλία

Οι ευρωπαϊκές τράπεζες «γυρίζουν την πλάτη» στη ναυτιλία

464
Οι ευρωπαϊκές τράπεζες «γυρίζουν την πλάτη» στη ναυτιλία

Ένας από τους σημαντικότερους χρηματοδότες της ναυτιλιακής βιομηχανίας, η γερμανική NordLB, περιόρισε κατά 1/3 τα μη εξυπηρετούμενα ναυτιλιακά δάνεια το δ΄ τρίμηνο του 2019, όπως ανακοίνωσε ο CEO της, Thomas Buerkle.

Πιο συγκεκριμένα, η έκθεση της NordLB στη ναυτιλία μειώθηκε στα 2,5 δισ. ευρώ κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2019, όταν το αμέσως προηγούμενο τρίμηνο αυτή κινούνταν στα 3,7 δισ. ευρώ.

Έως τα τέλη του 2016, τα συσσωρευμένα μη εξυπηρετούμενα δάνεια της γερμανικής τράπεζας στη ναυτιλία άγγιζαν τα 9,4 δισ. ευρώ, σημειώνει σε πρόσφατο δημοσίευμά τoυ το Reuters.

Ο κ. Buerkle ανέφερε ότι η NordLB αναμένεται να εστιαστεί περισσότερο πλέον σε τομείς όπως η διαχείριση περιουσιακών στοιχείων και η χρηματοδότηση projects με οικολογικό πρόσημο. Στο πλαίσιο αυτό, ο ίδιος σημείωσε ότι projects ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, πέραν της συμβολής τους στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, πλέον είναι και κερδοφόρα, με αποτέλεσμα να προσελκύουν το ενδιαφέρον των επενδυτών.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.