Σε χαμηλά 13 μηνών οι τιμές του πετρελαίου

Σε χαμηλά 13 μηνών οι τιμές του πετρελαίου

103
Σε χαμηλά 13 μηνών οι τιμές του πετρελαίου

Συνεχίζεται η πτώση των χρηματαγορών και την Πέμπτη καθώς οι επενδυτές ανησυχούν για την επίδραση του κορονοϊού στην παγκόσμια οικονομία. Ιδιαίτερα η τιμή του Brent κατρακύλησε ακόμη και κάτω από τα $51/βαρέλι, στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 2018.

Η έξαρση κρουσμάτων του Covid-19 σε πολλές χώρες εκτός της Κίνας, εντείνουν τις διεθνείς ανησυχίες για μια ενδεχόμενη πανδημία που θα επηρεάσει δυσμενώς την παγκόσμια οικονομία.

Η τιμή του αμερικανικού αργού σημείωνε πτώση πάνω από 4,5% κινούμενη στα $46,45/βαρέλι, ενώ το Brent έφτασε ως και τα $50,95/βαρέλι για να ανακάμψει στη συνέχεια στα $51,30/βαρέλι για συμβόλαια Απριλίου.

Οι τιμές του μαύρου χρυσού έχουν σημειώσει πτώση σχεδόν 20% μέσα στο 2020, λόγω του κορονοϊού αλλά και της υπερπροσφοράς στην αγορά. Οι επενδυτές αναμένουν πλέον τη σύνοδο του OPEC στη Βιέννη την ερχόμενη εβδομάδα, όπου θα συζητηθεί μία ενδεχόμενη περαιτέρω μείωση στην παραγωγή πετρελαίου από τις χώρες-μέλη του οργανισμού.

Στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, οι δείκτες Dow Jones και S&P 500 έχουν απολέσει το 10% από τα ιστορικά υψηλά επίπεδα, μέσα σε έξι συνεδριάσεις. Στο άνοιγμα της Πέμπτης ο Dow Jones εμφάνιζε απώλειες σχεδόν 3% και ο S&P 500 βρισκόταν χαμηλότερα κατά 2,5%.

Στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ο δείκτης DAX στη Φρανκφούρτη σημείωνε πτώση 3,5%, ο FTSE 100 στο Λονδίνο 3,7% και ο CAC40 στο Παρίσι βρισκόταν χαμηλότερα κατά 3,8%. Και στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, ο Γενικός Δείκτης κατρακυλούσε χαμηλότερα κατά 5,24%.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.