Αυστραλία: Νέο «πράσινο» iron ore ορυχείο

Αυστραλία: Νέο «πράσινο» iron ore ορυχείο

203
Αυστραλία: Νέο «πράσινο» iron ore ορυχείο

Η αυστραλιανή Rio Tinto, εταιρεία που δραστηριοποιείται στην εξόρυξη μετάλλων, ανακοίνωσε την επένδυση εκατομμυρίων δολαρίων, με σκοπό τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα από το νέο ορυχείο που βρίσκεται υπό κατασκευή.

Η επένδυση ανέρχεται σε 98 εκατ. δολάρια (Αμερικής) και θα αφορά την κατασκευή μιας ηλιακής φάρμας, που θα παράγει 34 MW ενέργειας. Με τη βοήθεια των ηλιακών πάνελ, θα καλύπτονται κατά 65% οι μέσες ανάγκες του ορυχείου σε ενέργεια. Ταυτόχρονα, κατά τη διάρκεια της περιόδου αιχμής παραγωγής ενέργειας από τον ήλιο, η ηλιακή φάρμα θα καλύπτει πλήρως ενεργειακά το ορυχείο. Τα ηλιακά πάνελ θα συνοδεύονται και από μία μπαταρία ιόντων λιθίου, με σκοπό την αύξηση της ενεργειακής αποδοτικότητας.

Η εν λόγω «πράσινη» επένδυση αναμένεται να μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα της εταιρείας κατά 90.000 τόνους. Η συγκεκριμένη μείωση ισούται με την αφαίρεση 28.000 αυτοκινήτων από τον δρόμο.

Το νέο ορυχείο iron ore «Koodaideri» της Rio Tinto θα βρίσκεται στην περιοχή Pilbara, στη Δυτική Αυστραλία. Η κατασκευή του ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2019 και το κόστος του ανέρχεται σε 2,6 δισ. δολάρια. Η λειτουργία του ορυχείου αναμένεται μέχρι το τέλος του 2021, με δυνατότητα εξαγωγής 43 εκατ. τόνων σιδηρομεταλλεύματος ετησίως.

Φωτό: DarkWorkX/Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.