Delta Airlines: Επενδύσεις για να γίνει «πράσινη»

Delta Airlines: Επενδύσεις για να γίνει «πράσινη»

71
Delta Airlines: Επενδύσεις για να γίνει «πράσινη»

Η αμερικανική Delta Airlines είναι μία από τις μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες του κόσμου και ως εκ τούτου διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα αποτυπώματα άνθρακα παγκοσμίως. Η αεροπορική με βάση την Atlanta, όμως, ανακοίνωσε την επένδυση τουλάχιστον ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων σε βάθος δεκαετίας, προκειμένου το 2030 να έχει ουδέτερο αποτύπωμα άνθρακα στο περιβάλλον.

H Delta Airlines ανακοίνωσε ότι οι εν λόγω επενδύσεις θα ξεκινήσουν άμεσα, και συγκεκριμένα από την 1η Μαρτίου 2020. Βασική προτεραιότητα της εταιρείας είναι να καταστεί η πρώτη αεροπορική εταιρεία που θα καταφέρει να επιτύχει ουδέτερο αποτύπωμα άνθρακα.

Οι επενδύσεις θα αφορούν τη λήψη μέτρων για τον περιορισμό των εκπομπών αερίων, όπως η μείωση της κατανάλωσης καυσίμου, η ανανέωση του στόλου και η χρήση εναλλακτικών, βιώσιμων, αεροπορικών καυσίμων. Ταυτόχρονα, η πρόθεση της αεροπορικής εταιρείας είναι να κάνει ένα βήμα παραπέρα, επενδύοντας εκατομμύρια στην έρευνα και στην τεχνολογία, με στόχο την εξάλειψη του διοξειδίου του άνθρακα από το περιβάλλον. Οι επενδύσεις, δηλαδή, θα αφορούν έρευνες για το πώς διάφορες πρακτικές, όπως η δασοκομία και η αποκατάσταση υγροτόπων, αλλά και νέες τεχνολογίες, μπορούν να συμβάλουν στην αντιστροφή της κλιματικής αλλαγής.

Η ανακοίνωση της Delta Airlines θεωρείται μεγάλης σημασίας, καθώς μέχρι στιγμής οι περισσότερες αεροπορικές εταιρείες καταφεύγουν στην αντιστάθμιση του ανθρακικού αποτυπώματος προκειμένου να πετύχουν τον στόχο τους, λύση που θεωρείται προσωρινή.

Φωτό: Nick Morales/Unsplash

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.