Ανγκόλα: Ανάπτυξη της ναυτιλιακής κίνησης στην περιοχή

Ανγκόλα: Ανάπτυξη της ναυτιλιακής κίνησης στην περιοχή

168
Ανγκόλα: Ανάπτυξη της ναυτιλιακής κίνησης στην περιοχή

Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου του λιμένα Cabinda στην Ανγκόλα, Samuel Sambo, ολοκληρώνονται με γρήγορους ρυθμούς τα έργα που είχαν εκπονηθεί στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού για την περίοδο μέχρι και το 2022. Τα έργα περιλαμβάνουν επισκευές στον κυματοθραύστη και νέες εγκαταστάσεις στον σταθμό επιβατών του λιμένα, ενώ σημαντικά έργα υποδομών υλοποιούνται ήδη και στο λιμάνι βαθέων υδάτων Porto de Caio. Ο πρόεδρος του λιμένα προσέθεσε ότι πολλά από τα έργα έχουν ήδη φτάσει σε ικανοποιητικά επίπεδα εκτέλεσης, αν και είχαν ανασταλεί για περίπου δύο χρόνια. Τα έργα κατασκευής υλοποιούνται από κινεζικές και πορτογαλικές εταιρείες.

Κατά το Υπουργείο Υποδομών της χώρας, οι υποδομές αυτές είναι θεμελιώδεις για τη βελτίωση της κίνησης και την περαιτέρω ανάπτυξη στο λιμάνι της Cabinda. Σκοπός της κυβέρνησης είναι ο τερματισμός της εξάρτησης, ως προς την εξαγωγή και την εισαγωγή προϊόντων προς και από την Ανγκόλα, από το λιμάνι Pointe-Noire, στο Κονγκό, αλλά και η μείωση του συνολικού χρόνου της μεταφοράς εμπορευμάτων και containers από το λιμάνι της Λουάντα.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του επικεφαλής του λιμένα, ο νέος λιμενοβραχίονας και ο τερματικός σταθμός επιβατών είναι δύο έργα τα οποία θα υποστηρίξουν την ανάπτυξη στην ευρύτερη περιοχή. Με τη δημιουργία πολλών νέων βιομηχανικών μονάδων στη συγκεκριμένη επαρχία, τη γιγάντωση της εξόρυξης και των εξαγωγών πετρελαίου και φυσικού αερίου, αλλά και του εμπορίου με το Κονγκό και τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, απαιτείται η βελτίωση των λιμενικών υποδομών και των υποδομών της περιοχής.

Το 2019, η λιμενική αρχή ανακοίνωσε ότι χειρίστηκε 366.087 τόνους διαφόρων φορτίων και 18.516 εμπορευματοκιβωτίων και την εκφόρτωση 427 πλοίων.

Φωτό: Chuttersnap/Unsplash

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.