Εκτός κεφαλαιαγορών η DP World

Εκτός κεφαλαιαγορών η DP World

124
Εκτός κεφαλαιαγορών η DP World

Μία από τις κορυφαίες εταιρείες διαχείρισης λιμένων, η DP World, ανακοίνωσε τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου ότι πρόκειται να εξέλθει από το Nasdaq Dubai και συνεπώς να επιστρέψει εξ ολοκλήρου στα χέρια ιδιωτών επενδυτών.

Η μητρική εταιρεία της DP World, Port and Free Zone World, προσφέρθηκε να εξαγοράσει το 19,55% των μετοχών της, που μέχρι πρότινος ετίθεντο υπό διαπραγμάτευση στο Nasdaq Dubai, όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση. Με την κίνηση αυτή, η DP World θα έχει πλέον τη δυνατότητα να εστιάσει στη μεσο-μακροπρόθεσμη στρατηγική της για τη μετατροπή της από παγκόσμιο διαχειριστή λιμένων σε εταιρεία παροχής ολοκληρωμένων υπηρεσιών logistics.

Κατά συνέπεια, η DP World θα ανήκει εξ ολοκλήρου στην Port and Free Zone, η οποία με τη σειρά της είναι θυγατρική της Dubai World. Το ΔΣ της Port and Free Zone και η ανώτατη διοίκηση της DP World ήλθαν σε συμφωνία μέσω της προσφοράς μετοχών και ιδίων κεφαλαίων. Η συμφωνία ορίζει ότι κάθε μετοχή της DP World θα εξαγοραστεί έναντι $16,75, αντιπροσωπεύοντας ένα premium 29% επί της τιμής κλεισίματος των $13 την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου.

Φωτό: Sergio Souza/Unsplash

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.