Αβέβαιο το άμεσο μέλλον για την κρατική ναυτιλιακή της Ινδίας

Αβέβαιο το άμεσο μέλλον για την κρατική ναυτιλιακή της Ινδίας

335
Αβέβαιο το άμεσο μέλλον για την κρατική ναυτιλιακή της Ινδίας

Η επιδημία του κορoνoϊού φαίνεται να έχει ένα… απροσδόκητο θύμα στην Ινδία, την κρατική ναυτιλιακή εταιρεία SCI. Το Δελχί είχε αποφασίσει πρόσφατα την πώληση στρατηγικού μεριδίου της Ναυτιλιακής Εταιρείας της Ινδίας SCΙ, η οποία έχει υπό την ιδιοκτησία της 60 πλοία μεγάλης χωρητικότητας, εκ των οποίων τα 33 είναι δεξαμενόπλοια. Το ινδικό κράτος κατέχει το 63,8% των μετοχών στη συγκεκριμένη ναυτιλιακή εταιρεία.

Ανώνυμες πηγές στο τμήμα επενδύσεων και διαχείρισης δημόσιων περιουσιακών στοιχείων (DIPAM), το οποίο είναι υπεύθυνο για τις πωλήσεις κρατικών περιουσιακών στοιχείων, δήλωσαν στον ινδικό Τύπο ότι τη συγκεκριμένη περίοδο εντοπίζεται σημαντική δυσκολία στη διοργάνωση συναντήσεων με επενδυτές στο Χονγκ Κονγκ και στη Σιγκαπούρη. Αναλυτές και τοπικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι η πτώση στη ναυλαγορά και η δυσοίωνη ατμόσφαιρα στην ανατολική Ασία πιθανώς να οδηγήσουν σε πτώση του ενδιαφέροντος των επενδυτών για τη συγκεκριμένη εταιρεία, αλλά και για τη ναυτιλιακή αγορά και τις επενδύσεις στη χώρα γενικότερα. Το Δελχί είχε αποφασίσει, εδώ και αρκετούς μήνες, να πωλήσει στις διεθνείς αγορές τις κρατικές μετοχές της πετρελαϊκής εταιρείας BPCL, της εταιρείας logistics Concor και της ναυτιλιακής εταιρείας SCI.

Φωτό: www.shipindia.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.