ΗΕΜΕΧPO: Ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά προγράμματα για τη θαλάσσια τεχνολογία

ΗΕΜΕΧPO: Ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά προγράμματα για τη θαλάσσια τεχνολογία

169
ΗΕΜΕΧPO: Ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά προγράμματα για τη θαλάσσια τεχνολογία

Τα χρηματοδοτικά προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που αφορούν την θαλάσσια τεχνολογία είχαν την ευκαιρία να πληροφορηθούν οι συμμετέχοντες στο workshop που διοργάνωσαν οι Έλληνες Κατασκευαστές Ναυτιλιακού Εξοπλισμού (HEMEXPO) στην Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιά.

Πιο συγκεκριμένα από εκπροσώπους της Sea Europe και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έγινε εκτενής αναφορά στα τρέχοντα προγράμματα αλλά και στους σχεδιασμούς που υπάρχουν για νέες χρηματοδοτήσεις.

Το Workshop, έδωσε την ευκαιρία να ενημερωθούν οι επιχειρήσεις σχετικά με τα υφιστάμενα και μελλοντικά χρηματοδοτικά προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και για τους τρόπους χρηματοδότησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Τα προγράμματα παρουσίασαν οι κκ Dario Bazargan και Jaap Gebraad, στελέχη της Sea Europe ενώ από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρευρέθηκε η κα Άντυ Κοντουδάκη. Στην εκδήλωση συμμετείχαν εταιρείες μέλη της ΗΕΜΕΧΡΟ καθώς και συνεργάτες από νηογνώμονες, εκπαιδευτικά ιδρύματα, ελεγκτικές εταιρείες και τράπεζες.

Μετά το τέλος του σεμιναρίου ακολούθησε η καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας των εταιρειών της ΗΕΜΕΧΡΟ.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η πρόεδρος της HEMEXPO κα. Ελένη Πολυχρονοπούλου τόνισε ότι το 2019 ήταν μια ακόμα χρονιά μεγάλων αλμάτων για όλες τις εταιρείες μέλη της HEMEXPO. Σημείωσε χαρακτηριστικά, αναφορικά με την πράσινη» ατζέντα της Ε.Ε. ότι «το «πράσινο» χωρίς το «μπλε» καταλήγει στο κίτρινο» και ότι τα ευρωπαϊκά όργανα οφείλουν να αγκαλιάσουν με οραματική διάθεση τη ναυτιλία της Ευρώπης που φέρνει ευημερία και σίγουρες θέσεις εξειδικευμένης εργασίας, ειδικά σε περιφέρειες με σημαντική ανεργία.

IMG_8539.1

Επίσης η κα Πολυχρονοπούλου τόνισε για μια ακόμα φορά ότι οι Έλληνες κατασκευαστές έχουν αποδείξει διεθνώς την αξία τους, παρά τον αθέμιτο διεθνή ανταγωνισμό, που αντιμετωπίζουν.

«Είμαστε εδώ για να καλύψουμε τις ανάγκες της ναυτιλίας» δήλωσε χαρακτηριστικά και ευχαρίστησε όσες ελληνικές εταιρείες έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στις προσπάθειες των Ελλήνων κατασκευαστών ναυτιλιακού εξοπλισμού.

Ανακοίνωσε επίσης την έναρξη σε λίγες εβδομάδες του πρώτου εξειδικευμένου MBA, ειδικά για τα μέλη της HEMEXPΟ, σε συνεργασία με το ALBA Graduate Business School.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο CEO της Diana Shipping, κ. Συμεών Π. Παληός, ο οποίος δήλωσε ενθουσιασμένος από την πρόοδο που έχουν επιδείξει οι ελληνικές εταιρείες κατασκευής ναυτιλιακού εξοπλισμού.

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν επίσης εκπρόσωποι φορέων και οργανώσεων του Πειραιά, της ακαδημαϊκής κοινότητας, νηογνωμόνων, μελών της HEMEXPO και συνεργατών τους.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.