Τεράστια ένεση ρευστότητας στην Κίνα ελέω κορονοϊού

Τεράστια ένεση ρευστότητας στην Κίνα ελέω κορονοϊού

238
Τεράστια ένεση ρευστότητας στην Κίνα ελέω κορονοϊού

Οι κινεζικές αρχές καταστρώνουν σχέδια αναπροσαρμογής της νομισματικής πολιτικής, προκειμένου να διασφαλίσουν την επάρκεια ρευστότητας και την ενίσχυση των επιχειρήσεων της χώρας που πλήττονται από τον κορονοϊό.

Η Κεντρική Τράπεζα της Κίνας ανακοίνωσε τη διοχέτευση στις αγορές 1,2 τρις γουάν ($174 δις) μέσω repos, προκειμένου να καθησυχάσει τις χρηματαγορές.

Η ανακοίνωση έγινε την περασμένη Κυριακή, επισημαίνοντας ότι η συνολική ρευστότητα στο τραπεζικό σύστημα της χώρας θα είναι αυξημένη κατά 900 δις γουάν σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019.

Οι επενδυτές ανέμεναν μεταβολές στις κινεζικές αγορές κατά το άνοιγμά τους τη Δευτέρα, μετά τη διακοπή στις συναλλαγές λόγω των εορτασμών για το κινεζικό νέο έτος, η οποία παρατάθηκε ύστερα από απόφαση της κυβέρνησης. Οι αγορές της Κίνας παρέμειναν κλειστές από τις 23 Ιανουαρίου.

Το πρακτορείο Xinhua ανέφερε την Κυριακή ότι η οικονομία της Κίνας είναι αρκετά ανθεκτική προκειμένου να αντιμετωπίσει το σοκ που έχει προκληθεί από την έξαρση του κορονοϊού, ο οποίος έχει προκαλέσει τον θάνατο πάνω από 300 ατόμων.

Φωτό: Roman Pilipey/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.