Scrubbers: Καθυστερήσεων συνέχεια στα ναυπηγεία

Scrubbers: Καθυστερήσεων συνέχεια στα ναυπηγεία

3297
Scrubbers: Καθυστερήσεων συνέχεια στα ναυπηγεία

Ένας σημαντικός αριθμός ναυτιλιακών εταιρειών είναι πιθανό να αντιμετωπίσουν σημαντικές καθυστερήσεις όσον αφορά την εγκατάσταση scrubbers στα πλοία τους, εξαιτίας του κορωνοϊού, σημειώνουν κύκλοι της αγοράς.

Πιο συγκεκριμένα, υψηλόβαθμο στέλεχος της Mitsui OSK Lines σημειώνει σε διεθνή ΜΜΕ ότι πλοία παραμένουν αρκετές ημέρες σε κινεζικούς ντόκους για την εγκατάσταση scrubbers και ενώ πολλές επαρχίες της χώρας κάνουν έκκληση στα ναυπηγεία να παραταθεί ο εορτασμός του Νέου Κινεζικού Έτους κατά μία εβδομάδα, έως τις 10 Φεβρουαρίου. Αυτόματα η εξέλιξη αυτή, η οποία είναι προς τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού, σημαίνει ότι αρκετοί εργάτες στα ναυπηγεία δεν είναι διαθέσιμοι και άρα τα πλοία θα πρέπει να περιμένουν. Αν κανείς αναλογιστεί ότι και το χρονικό διάστημα που απαιτείται προκειμένου τα πλοία να εξοπλιστούν με τα συστήματα καθαρισμού δεν είναι διόλου μικρό (μερικές περιπτώσεις έως και δύο μήνες), τότε εύλογα δικαιολογείται η νευρικότητα στους διαχειριστές πλοίων που επιλέγουν τα κινεζικά ναυπηγεία.

«Υπάρχουν ανησυχίες ότι οι εργάτες δεν θα επιστρέψουν σύντομα στα κινεζικά ναυπηγεία επισκευών, όπου πολλά πλοία βρίσκονται εν αναμονή εγκατάστασης scrubbers», ήταν τα λόγια του Takashi Maruyama, Chief Financial Officer της Mitsui OSK. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι το γεγονός αυτό θα μειώσει την προσφορά πλοίων διαθέσιμων στην αγορά.

Τέλος, και ο επικεφαλής της Kawasaki Kisen Kaisha, Yu Kurimoto, σημειώνει ότι σε πολλούς εργάτες δεν επιτρέπεται η πρόσβαση σε ναυπηγεία της Ασίας.

Φωτό: Qilai Shen/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.