Τριγμοί στις τιμές του πετρελαίου ελέω κινεζικού ιού

Τριγμοί στις τιμές του πετρελαίου ελέω κινεζικού ιού

311
Τριγμοί στις τιμές του πετρελαίου ελέω κινεζικού ιού

Η παγκόσμια ανησυχία για την εξέλιξη της επιδημίας του κορωνοϊού επηρέασε και τις τιμές του πετρελαίου, εν μέσω των συνομιλιών του OPEC για παράταση των περικοπών στην παραγωγή μαύρου χρυσού.

Την Τετάρτη το μεσημέρι, η τιμή του Brent βρισκόταν στα $59,60/βαρέλι, με ελαφρά άνοδο κατά 9 cents, ενώ το αμερικανικό αργό κινείτο χαμηλότερα κατά 32 cents, στα $53,16/βαρέλι.

Οι διεθνείς χρηματαγορές κινούνται στους ρυθμούς του κορωνοϊού, καθώς η Κίνα ευελπιστεί να μην επηρεαστεί η οικονομία της από μια παρατεταμένη περίοδο αστάθειας, ενόσω οι θάνατοι ανέρχονται σε 132 άτομα και μια σειρά από αεροπορικές εταιρείες μειώνουν τις πτήσεις τους.

Αναλυτής της Vontobel Asset Management ανέφερε στο πρακτορείο Reuters ότι «ο κορωνοϊός θα μπορούσε να επιφέρει πτώση στη ζήτηση πετρελαίου κατά 200-300.000 βαρέλια ημερησίως».

Την ίδια ώρα, ο OPEC επιθυμεί να παρατείνει την περιστολή της παραγωγής, τουλάχιστον έως τον ερχόμενο Ιούνιο, με πιθανή ακόμα μεγαλύτερη μείωση της παραγωγής, αν η ζήτηση από την Κίνα μειωθεί δραστικά.

Τέλος, οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης, οι οποίοι υποστηρίζονται από το Ιράν, φέρονται να διεξήγαγαν στρατιωτική επίθεση σε θέσεις της Saudi Aramco στο έδαφος της Σαουδικής Αραβίας, χωρίς ωστόσο να επιβεβαιώνεται η πληροφορία από τις αρχές του βασιλείου.

Φωτό; ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.