Πυρκαγιά σε δεξαμενόπλοιο στον Περσικό Κόλπο

Πυρκαγιά σε δεξαμενόπλοιο στον Περσικό Κόλπο

2393
Πυρκαγιά σε δεξαμενόπλοιο στον Περσικό Κόλπο
Φωτό αρχείου

Πυρκαγιά ξέσπασε στο δεξαμενόπλοιο «Zoya 1» στον Περσικό Κόλπο, δυτικά των Στενών των Ορμούζ, προκαλώντας ανησυχία στις αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου και των ΗΠΑ για τα πλοία που πλέουν ή πρόκειται να πλεύσουν στην περιοχή.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το U.K.’s Maritime Trade Operations και αναμεταδίδει η Wall Street Journal, η πυρκαγιά στο πλοίο εκδηλώθηκε βορειοδυτικά της Sharjah, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Παράλληλα και ο 5ος Αμερικανικός Στόλος παρακολουθεί στενά το περιστατικό. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της WSJ, τα αίτια της φωτιάς παραμένουν άγνωστα, ενώ άλλα διεθνή ΜΜΕ αναφέρουν ότι ίσως προκλήθηκε από εργασίες συντήρησης του πλοίου.

Στο πλοίο επέβαιναν 17 μέλη πληρώματος, Ινδικής και Πακιστανικής εθνικότητας, με αξιωματούχος των ΗΑΕ να αναφέρουν ότι οι ναυτικοί εκκένωσαν το δεξαμενόπλοιο. Να σημειωθεί ότι το πλοίο παραμένει παροπλισμένο στην περιοχή για πάνω από ένα χρόνο λόγω κάποιων νομικών ζητημάτων της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.