Νέος κορωνοϊός: Αναστολή πτήσεων της British Airways από και προς την Κίνα

Νέος κορωνοϊός: Αναστολή πτήσεων της British Airways από και προς την Κίνα

120
Νέος κορωνοϊός: Αναστολή πτήσεων της British Airways από και προς την Κίνα

Η British Airways ανέστειλε όλες τις πτήσεις της από και προς την ηπειρωτική Κίνα έπειτα από την προειδοποίηση του Λονδίνου κατά των μη απαραίτητων επισκέψεων στη χώρα εξαιτίας της κρίσης με τον νέο κορωνοϊό.

Στην ιστοσελίδα της εταιρείας εμφανίζεται η πληροφορία ότι καμία απευθείας πτήση προς την Κίνα δεν θα πραγματοποιείται για το υπόλοιπο του Ιανουαρίου και για τον Φεβρουάριο.

«Ζητούμε συγγνώμη από τους πελάτες μας για την αναστάτωση, αλλά η ασφάλεια των πελατών και του πληρώματος είναι πάντα η προτεραιότητά μας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του που εστάλη σήμερα με email ο εθνικός αερομεταφορέας της Βρετανίας.

«Οι πελάτες οι οποίοι επρόκειτο να ταξιδέψουν από ή προς την Κίνα μέσα στις επόμενες ημέρες μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα BA.com».

Στο μεταξύ και άλλες αεροπορικές εταιρίες όπως, η United Airlines Holdings Inc στο Σικάγο ανακοίνωσαν ότι ακυρώνουν μερικές πτήσεις προς την Κίνα, καθώς η ζήτησή τους έχει μειωθεί κατακόρυφα, ενώ επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται διεθνώς, έχουν ενημερώσει τα στελέχη τους να μην ταξιδεύουν πλέον στην Κίνα, φοβούμενες το ενδεχόμενο εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτό:  Andy Rain/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.