Γαλλία: «Black out» στις μεταφορές λόγω απεργιών

Γαλλία: «Black out» στις μεταφορές λόγω απεργιών

101
Γαλλία: «Black out» στις μεταφορές λόγω απεργιών

Εντείνονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις που ξεκίνησαν την περασμένη εβδομάδα στη Γαλλία, με αποτέλεσμα οι μεταφορές κυριολεκτικά να βραχυκυκλώνουν.

Σε επτά σημαντικά λιμάνια, και πιο συγκεκριμένα σε αυτά των Calais, Dunkirk, Le Havre, Rouen, Nantes Saint-Nazaire, La Rochelle και Marseille, παρατηρούνται σημαντικές καθυστερήσεις. Ιδιαίτερα τα λιμάνια πορθμείων των Le Havre και Marseille έχουν κυριολεκτικά διακόψει τη λειτουργία τους.

Στο πλαίσιο αυτό, η Brittany Ferries ενημέρωσε το επιβατικό κοινό της ότι τα προγραμματισμένα δρομολόγια μεταξύ Portsmouth και Le Havre για την Πέμπτη 23 και την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου ακυρώνονται. Από την πλευρά της, η P&O Ferries καλεί το επιβατικό κοινό να ενημερώνεται διαρκώς μέσω της ιστοσελίδας της εταιρείας για πιθανές αλλαγές στα δρομολόγια.

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στις μεταφορές αφορούν τις νέες μεταρρυθμίσεις που προωθεί η γαλλική κυβέρνηση για το συνταξιοδοτικό και μέχρι στιγμής επηρεάζουν τις σιδηροδρομικές συνδέσεις και τις δημόσιες συγκοινωνίες σε μεγαλύτερο βαθμό απ’ ό,τι τα λιμάνια.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.