Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας για το Propeller Club Port of Piraeus

Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας για το Propeller Club Port of Piraeus

858
Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας για το Propeller Club Port of Piraeus

Για άλλη μια φορά, το The International Propeller Club of the United States, Port of Piraeus, γιόρτασε το Νέο Έτος ακολουθώντας τα έθιμα της ελληνικής παράδοσης, με την κοπή της παραδοσιακής ελληνικής βασιλόπιτας στο ξενοδοχείο Grande Bretagne, τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020.

Μεταξύ των διακεκριμένων καλεσμένων ήταν o Πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα, κ. Geoffrey R. Pyatt μαζί με τη σύζυγό του κ. Mary D. Pyatt.

Επίσης, παρευρέθηκε ο κ. Ιωάννης Πλακιωτάκης, Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ο κ. Χάρης Θεοχάρης, Υπουργός Τουρισμού, τα μέλη του ελληνικού κοινοβουλίου κ. Σίμος Κεδίογλου και κα. Κατερίνα Μονογιού, ο Αντιναύαρχος Θεόδωρος Κλιάρης, Διοικητής της Ελληνικής Ακτοφυλακής, ο Δρ. Γιώργος Δ. Πατέρας, Πρόεδρος του Ελληνικού Ναυτικού Επιμελητηρίου, ο κ. Ανδρέας Α. Ποταμιάνος, ο κ. Πέτρος Δούκας, Πρόεδρος του I.C.C Hellas, o κ. Γιώργος Ξηραδάκης, Αντιπρόεδρος του Διεθνούς Ομίλου Propeller Club, ο κ. Γιώργος Αλεξανδράτος, Αντιπρόεδρος του Ναυτικού Επιμελητηρίου, η κα. Ειρήνη Νταϊφά, Πρόεδρος του Marine Club Πειραιά, οι πρώην Προέδροι του Propeller Club, κ.κ. Αντώνιος- Στάμος Φαράκλας και Αργύρης Σκόνδρας καθώς και ο Γερουσιαστής κ. Λεωνίδας Ραπτάκης.

O Κωστής Φραγκούλης, Πρόεδρος του Propeller Club, εξέφρασε τις ευχές του για μια καλή χρονιά στη ναυτιλία, για όλους τους άνδρες και τις γυναίκες που βρίσκονται στη θάλασσα και για τη συνέχιση των άριστων σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Ηνωμένων Πολιτειών. Αυτό, είπε, θα καθιστούσε το 2020 ένα ακόμα σπουδαίο έτος για το Propeller Club.

Στο πλαίσιο της εορταστικής εκδήλωσης, ο κ. Ανδρέας Α. Ποταμιάνος, έλαβε Βραβείο Αναγνώρισης για τη σημαντική, διαχρονική συνεισφορά του στο Propeller Club.

Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, το Propeller Club ανακοίνωσε την κοινωνική του δράση, μέσω εκπαιδευτικών υποτροφιών και δωρεών προς φιλανθρωπικά ιδρύματα. Μια δράση που φέτος παρουσίαση αύξηση 50% σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά.

Η παραδοσιακή ελληνική πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτα, ευλογήθηκε από τον Πρωτοπρεσβύτερο Δημήτριο Νίκου, που εκπροσώπησε την Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Το θέμα της βραδιάς, όπως και όλης της νέας χρονιάς, ήταν το “NEXT – Working for the future”.

Ένα θέμα που χαρακτηρίζει το νέο έτος. Ένα θέμα που υπογραμμίζει τη δέσμευση, την αφοσίωση και τη συμβολή του Propeller Club, για την ανάπτυξη και το μέλλον της ναυτιλίας. Για το μέλλον της Ελλάδας, το μέλλον των παιδιών μας.

Τα παιδιά ήταν άλλωστε και εκείνα που έδωσαν το χαρούμενο, αισιόδοξο στίγμα σε όλη βραδιά. Μαθητές του Pierce College, του Deree College και του Σχολείου της Αμερικανικής Κοινότητας ASC Αthens παρουσίασαν παραδοσιακούς ελληνικούς χορούς και μουσικές παραστάσεις.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.