Wärtsilä: Στόχος η περιβαλλοντική βιωσιμότητα της κρουαζιέρας

Wärtsilä: Στόχος η περιβαλλοντική βιωσιμότητα της κρουαζιέρας

116
Wärtsilä: Στόχος η περιβαλλοντική βιωσιμότητα της κρουαζιέρας

Ο τεχνολογικός όμιλος Wärtsilä πρόκειται να εξοπλίσει με ένα ολοκληρωμένο πακέτο λύσεων ενίσχυσης της αποδοτικότητας και της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας, δύο νεότευκτα κρουαζιερόπλοια της MSC Cruises τα οποία θα χρησιμοποιούν ως καύσιμο LNG. Τα δύο πλοία ναυπηγούνται από την Chantiers de l’Atlantique στη Γαλλία, ενώ θα αποτελέσουν τα πρώτα παγκοσμίως κρουαζιερόπλοια τα οποία θα κινούνται με καύσιμο LNG χρησιμοποιώντας τους κινητήρες Wärtsilä 46DF καθώς και τα συστήματα LNGPac της Wärtsilä.

Ο κλάδος της κρουαζίερας είναι προσανατολισμένος προς πιο βιώσιμες επιχειρήσεις και το οικοσύστημα Smart Marine της Wärtsilä, το οποίο περιλαμβάνει υψηλά επίπεδα ψηφιοποίησης και συνδεσιμότητας για την επίτευξη μεγαλύτερης αποδοτικότητας και καλύτερων περιβαλλοντικών επιδόσεων, υποστηρίζει έντονα αυτή την τάση.

Το πλήρες πακέτο εξοπλισμού της Wärtsilä που πρόκειται να εγκατασταθεί στα κρουαζιερόπλοια περιλαμβάνει για το κάθε πλοίο πέντε κινητήρες διπλού καυσίμου Wärtsilä 46DF οι οποίοι θα διαθέτουν συστήματα μείωσης των οξειδίων του αζώτου (NOR), δύο συστήματα Wärtsilä LNGPac για την αποθήκευση και την τροφοδοσία του καυσίμου LNG, επτά προωθητήρες και δύο προπέλες σταθερού βήματος.

Το πρώτο από τα δύο κρουαζιερόπλοια αναμένεται να παραδοθεί τον Μάιο του 2022, ενώ η παράδοση του δεύτερου είναι προγραμματισμένη για το 2024.

Φωτό: Wärtsilä 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.