Πυρκαγιές σε containerships: Αναγκαία η άμεση δράση

Πυρκαγιές σε containerships: Αναγκαία η άμεση δράση

724
Πυρκαγιές σε containerships: Αναγκαία η άμεση δράση

Προ ολίγων ημερών έλαβε χώρα το πρώτο περιστατικό πυρκαγιάς σε containership για το 2020 με τους forwarders να κάνουν έκκληση στους ναυλωτές για την καλύτερη εκπαίδευσή τους σε θέματα δήλωσης φορτίων.

Πιο συγκεκριμένα, νωρίτερα μέσα στο 2020, ξέσπασε πυρκαγιά στο «Cosco Pacific», με τον κινεζικό κολοσσό να αναφέρει ότι αιτία αποτέλεσε η λανθασμένη δήλωση μπαταριών λιθίου ως ανταλλακτικών. Ως συνέπεια, δύο εμπορευματοκιβώτια κάηκαν ολοσχερώς, ενώ αρκετά ακόμα καταστράφηκαν.

Με αφορμή το περιστατικό, o οnline forwarder, iContainers, ανέφερε πρόσφατα ότι τέτοιου είδους ζητήματα που προκύπτουν από έλλειψη εκπαίδευσης και πληροφόρησης των ναυλωτών σε ό,τι αφορά την επικινδυνότητα των φορτίων τους θα πρέπει να εξαλειφθούν.

«Οι forwarders εμπιστεύονται το τι δηλώνουν οι ναυλωτές ως είδος φορτίου προς φόρτωση, γεγονός που τους θέτει (forwarders) σε κίνδυνο», σημειώνει ο Klaus Lysdal, Vice President of Operations του iContainers.

O ίδιος, τέλος, τονίζει ότι όσο δεν επιλύεται το ζήτημα αυτό, υπάρχει ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει ένας νέος κανονισμός, που θα οδηγήσει σε αύξηση των λειτουργικών εξόδων για τη βιομηχανία.

Φωτό: Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.